Η Tesla ανακοινώνει αλλαγές σχεδίων για φθηνότερα αυτοκίνητα Tesla


Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Tesla, ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών αλλαγών στη στρατηγική της που αναμένεται να επηρεάσουν το μέλλον της βιομηχανίας αυτοκινήτων σύμφωνα με την ιστοσελίδα electrek. Αντί για το προγραμματισμένο εισαγωγικό μοντέλο με χαμηλότερο κόστος, η εταιρεία εστιάζει τώρα σε μια νέα γενιά οχημάτων με πιο προσιτές τιμές. Αυτά τα οχήματα θα αξιοποιούν πτυχές της τεχνολογίας επόμενης γενιάς και αναμένεται να κατασκευάζονται στις υφιστάμενες γραμμές παραγωγής της Tesla.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, προανήγγειλε επίσης ότι η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο ρομποτικό ταξί αυτοκίνητο, ειδικά σχεδιασμένο για την αυτοοδήγηση. Οι αλλαγές αυτές έρχονται μετά από αναφορές ότι η εταιρεία είχε ακυρώσει το προηγουμένως αναμενόμενο φθηνότερο αυτοκίνητο, όμως ο Musk διέψευσε αυτές τις φήμες, χαρακτηρίζοντας τους αναφορικούς φορείς "ψεύτες".

Οι εσωτερικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η εταιρεία έχει διακόψει τις προετοιμασίες για το νέο προγραμματισμένο φθηνότερο μοντέλο. Αυτή η απόφαση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ο Musk είχε ακυρώσει μια επέκταση του Gigafactory Texas για το νέο όχημα.

Με την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Tesla επιβεβαίωσε την αλλαγή στα σχέδια της για τα πιο προσιτά ηλεκτρικά της οχήματα. Αυτή η ενημέρωση επιτρέπει στην εταιρεία να αξιοποιήσει καλύτερα την υπάρχουσα χωρητικότητα παραγωγής, επιτρέποντας μια αύξηση άνω του 50% στην παραγωγή της. Έτσι η Tesla επιβεβαίωσε ότι το ρομποτικό ταξί θα συνεχίσει να κατασκευάζεται με την νέα διαδικασία παραγωγής.

Με αυτές τις αλλαγές η Tesla προετοιμάζεται για μια νέα φάση εξέλιξης στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας πιο προσιτές επιλογές στους καταναλωτές ενώ παράλληλα επενδύει στην τεχνολογία της αυτοοδήγησης.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.