Μπλοκάρετε την σύνδεση στο ίντερνετ σε οποιοδήποτε πρόγραμμα στα Windows


Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρω δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό. Οι λόγοι είναι πολλοί αν θέλετε η εφαρμογή σας όταν την ανοίγετε να μην έχει πρόσβαση στο ίντερνετ γιατί για παράδειγμα στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε εμφανίζονται διαφημίσεις ή άλλα ενοχλητικά μηνύματα (το τονίζω αυτό) μπορείτε να μπλοκάρετε μόνιμα την συνδεσή τους με το ίντερνετ. 

❗ Να γνωρίζετε όμως ότι δεν θα μπορείτε να αναβαθμίσετε τα προγράμματα αυτά αν μπλοκάρετε την συνδεσή τους με το ίντερνετ σε νεότερες εκδόσεις.


1. Τείχος προστασίας του Windows Defender για μεγαλύτερη ασφάλεια

Αυτό το εργαλείο δεν προσφέρει ιδιαίτερη φιλικότητα προς τον νέο χρήστη, αλλά παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης λεπτομερών κανόνων ασφαλείας για τον έλεγχο της εισερχόμενης και εξερχόμενης κυκλοφορίας δεδομένων. Ακόμη και για την ασφάλεια του τοπικού δικτύου απαιτεί αποτελεσματικούς κανόνες τείχους προστασίας, και το εν λόγω εργαλείο της Microsoft εντυπωσιάζει με την ολοκληρωμένη του λειτουργικότητα.



Αρχικά πηγαίνετε:

Ρυθμίσεις ➜ Απόρρητο και ασφάλεια ➜ Ασφάλεια των Windows ➜ Τείχος προστασίας και προστασία δικτύου ➜ Ρυθμίσεις για προχωρημένους

Στη συνέχεια κάνετε κλικ πάνω αριστερά Κανόνες εισερχομένων και δεξιά Δημιουργία κανόνα


Επιλέγουμε Πρόγραμμα και Επόμενο


Εδώ βάζουμε την διαδρομή του προγράμματος (Επέλεξα το VLC ως παράδειγμα). Κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος όχι την συντόμευση του προγράμματος, αν έχετε τη συντόμευση κάνετε δεξί κλικ "Άνοιγμα θέσης αρχείου " βρίσκετε το εκτελέσιμο αρχείο .exe και κάνετε δεξί κλικ και επιλέγετε "Αντιγραφή ως διαδρομής". Το κάνετε επικόλληση στην διαδρομή χωρίς τα διπλά εισαγωγικά και Επόμενο.

Επιλέγετε Αποκλεισμός της σύνδεσης ➜ Επόμενο ➜ Επόμενο ➜ Βάζετε ένα όνομα και Τέλος.

Μετά κάνετε κλικ πάνω αριστερά και επιλέγετε Κανόνες εξερχομένων ➜ και δεξιά Δημιουργία κανόνα και επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία.

2. Αποκλεισμός προγράμματος με το με το Τείχος προστασίας των Windows

Είναι εύκολη διαδικασία με αυτό τον τρόπο, ανοίξτε το τείχος προστασίας με το συνδυασμό πλήκτρων Windows + R , πληκτρολογήστε την εντολή Firewall.cpl και πατήστε Enter.



Θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο με την κατάσταση και τις γενικές ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας των Windows. και κάνουμε κλικ πάνω αριστερά "Αποδοχή εφαρμογής ή δυνατότητας μέσω του τείχους προστασίας του Windows Defender".


Θα εμφανίσει μια συγκεντρωτική λίστα εφαρμογών και λειτουργιών παρέχει επιλογές για τις ρυθμίσεις πρόσβασης στο δίκτυο, διαχωρίζοντας ανάμεσα στα πλαίσια "Ιδιωτικό" και "Δημόσιο". Αυτό καθορίζει τον τρόπο σύνδεσης, επιτρέποντας μόνο σε αξιόπιστες συσκευές εντός του ίδιου δικτύου σε περίπτωση "Ιδιωτικής" ρύθμισης. Από την άλλη πλευρά, το "Δημόσιο" υποδεικνύει την δυνατότητα της εφαρμογής να λαμβάνει συνδέσεις από δημόσια δίκτυα, όπως αεροδρόμια ή εμπορικά κέντρα, καφετέριες κτλ.

Ενδέχεται να παρατηρήσετε την απενεργοποίηση της λίστας και των κουμπιών για αφαίρεση και προβολή λεπτομερειών. Για να τα ενεργοποιήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί "Αλλαγή Ρυθμίσεων" που βρίσκεται στην κορυφή δεξιά.

Επιλέξτε την εφαρμογή από τη λίστα που μόλις απενεργοποιήσατε. Όταν το βρείτε, κάντε κλικ σε αυτό και στη συνέχεια στο κουμπί "Κατάργηση". Θα εμφανίσει ένα μήνυμα κάντε κλικ στο "Ναι".

Έτσι θα μπλοκάρετε τη σύνδεση οποιουδήποτε προγράμματος στο Διαδίκτυο.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.