Δείτε Live τους δορυφόρους της Starlink του Ίλον Μασκ


Ένα εκτεταμένο σύνολο δορυφόρων, γνωστό ως Starlink, περιφέρεται γύρω από τον πλανήτη μας, προσφέροντας ευρεία κάλυψη στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τις αβρές νύχτες, ορισμένοι μπορεί να επισημάνουν αυτούς τους δορυφόρους στον ουρανό καθώς οργανώνονται σαν μια εντυπωσιακή συνάφεια φωτεινών σημείων. Ενδεχομένως, με μεγάλη τύχη, να τους δουν ακόμα και σαν ένα "δορυφορικό τρένο Starlink".

Ο μεγαλεπήβολος σχεδιασμός της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας SpaceX μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 42.000 δορυφόρους σε τροχιά, σύμφωνα με πληροφορίες του NASA Spaceflight. Τον Μάιο του 2023, οι δορυφόροι Starlink ανέρχονταν σε 4.198, με περίπου 3.542 να είναι λειτουργικοί σύμφωνα με τον αστρονόμο Jonathan McDowell του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν. Με συνεχείς εκτοξεύσεις, οι δυνατότητες παρατήρησης του "τρένου Starlink" είναι πλούσιες.

Αν και η αδιάκοπα αύξηση των δορυφόρων αποτελεί κάποια ανησυχία για την αστρονομία, μπορεί να προσφέρει μια προκλητική θέα για τους θεατές του ουρανού, εφόσον γνωρίζουν πότε και πού να τους εντοπίσουν. Παρόλο που πρέπει να σημειωθεί ότι οι δορυφόροι Starlink δεν είναι τόσο φανεροί σήμερα όσο όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Αυτό οφείλεται στο πρόγραμμα Starlink VisorSat που στοχεύει στο να μειώσει τη φωτεινότητά τους, ενώ οι υποστηρικτές ζητούν περισσότερους κανονισμούς από τις κυβερνήσεις.

Βρείτε τους δορυφόρους της Starlink στον ουρανό οι οποίες παρέχουν πληροφορίες για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση λειτουργίας, το ύψος και θέση των δορυφόρων.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.