Η Apple ανοίγει τις Πύλες σε ορισμένα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά



Η πολιτική της Apple όσον αφορά την επισκευή των συσκευών της και τη χρήση ανταλλακτικών έχει πάντα ξεχωρίσει για τον αυστηρό της χαρακτήρα. Πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες της σε μια νέα προσέγγιση, επιτρέποντας τη χρήση μεταχειρισμένων γνήσιων ανταλλακτικών για την επισκευή των συσκευών της.

Το ανακοινωθέν της Apple αναφέρει ότι η επέκταση του προγράμματος ανταλλακτικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πρόγραμμα Activation Lock της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται να διασφαλιστεί ότι τα μεταχειρισμένα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για τις επισκευές δεν προέρχονται από κλεμμένες συσκευές.

Για να διασφαλιστεί η γνησιότητα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία "σύζευξης". Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους βιομετρικούς αισθητήρες, καθώς εξασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα απαιτείται πλέον ο σειριακός αριθμός της συσκευής για την παραγγελία ανταλλακτικών, εκτός αν υπάρχει ανάγκη για αντικατάσταση της πλακέτας λογικής. Παράλληλα, η Apple θα διατηρεί ένα ιστορικό επισκευής, που θα περιλαμβάνει τα εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις επισκευές των συσκευών.

Αυτή η αλλαγή στην πολιτική της Apple αντανακλά μια στροφή προς την ανοικτότητα και τη διαφάνεια, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά για τις επισκευές των συσκευών τους. Αν και δεν έχει δοθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία για την επίσημη εφαρμογή των αλλαγών, αναμένεται να γίνει "αυτό το φθινόπωρο".


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.