Η Εξέλιξη των Μπαταριών 4680 της Tesla


Η επίδοση και η ανάπτυξη των μπαταριών 4680 της Tesla έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον πριν και μετά την ανακοίνωσή τους. Παρ' όλα αυτά, η πραγματική εξέλιξή τους και η απόδοσή τους δεν έχουν ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες. Οι διάφοροι ισχυρισμοί που περιβάλλουν τις μπαταρίες αυτές έχουν υποστεί αλλαγές κατά τη διάρκεια του χρόνου, και η πρόσφατη ενημέρωση από τη Tesla κατά την τριμηνιαία τηλεδιάσκεψη των μετόχων φέρνει νέα φώτα στην κατάσταση.

Σύμφωνα με την επιστολή των μετόχων, η παραγωγή των μπαταριών 4680 συνεχίζεται επιτυχώς και προχωρά μπροστά από την παραγωγή του Cybertruck. Επιπλέον, το κόστος συνεχίζει να μειώνεται καθώς βελτιώνονται η ποιότητα και ο ρυθμός παραγωγής. Παρόλα αυτά, η Tesla δήλωσε ότι δεν αύξησε την παραγωγή των μπαταριών 4680 επειδή δεν υπήρχε ανάγκη γι' αυτό, προτού αυξηθεί η ζήτηση για το Cybertruck.

Αυτό υποδηλώνει ότι η ικανότητα παραγωγής δεν είναι πρόβλημα, αλλά επίσης ότι δεν απαιτείται η ευρεία χρήση τους σε μεγαλύτερη κλίμακα. Συνεπώς, η εταιρεία εστιάζει στην αποδοτικότητα της παραγωγής και την εξοικονόμηση κόστους.

Συζητώντας το θέμα περαιτέρω κατά τη διάρκεια της κλήσης, οι εκπρόσωποι της Tesla εξήγησαν ότι η απόφαση τους να μην αυξήσουν την παραγωγή των μπαταριών 4680 βασίστηκε στην έλλειψη ζήτησης από το Cybertruck. Ανέφεραν επίσης τη χρήση της τεχνολογίας αυτής για τη μείωση του κόστους προμηθευτών και την ενσωμάτωση των οικονομιών στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας.

Παρότι η πρόοδος των μπαταριών 4680 δεν έχει φτάσει τις αρχικές προσδοκίες, οι προσπάθειες για μείωση του κόστους και βελτίωση της απόδοσης παραμένουν κεντρικές. Η Tesla επικεντρώνεται στην επίτευξη οικονομικών και λειτουργικών οφελών από την τεχνολογία αυτή, παραμένοντας πρωτοπόρος στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.