Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 με μειωμένη επιδότηση για περισσότερους πολίτες


Είχαν πει ότι θα είναι καλύτερο πρόγραμμα γενικά σε σχέση με τα προηγούμενα κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται. Το επερχόμενο πρόγραμμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα φέρνει νέα δεδομένα, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει ενισχυμένο κίνητρο απόσυρσης παλαιών οχημάτων. Με την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2", το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ετοιμάζει τον επόμενο κύκλο με την ονομασία "Κινούμαι Ηλεκτρικά 3".

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, το νέο πρόγραμμα θα διαθέτει αυξημένο προϋπολογισμό και θα εστιάζει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω επιδοτήσεων. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του θα είναι η προώθηση της απόσυρσης παλαιών οχημάτων, παρέχοντας πριμοδοτήσεις για την απόσυρση αυτών των οχημάτων και την αντικατάστασή τους με ηλεκτρικά.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε επίσης την επιθυμία του υπουργείου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να υπάρξει μεγαλύτερη σύνδεση των επιδοτήσεων με την ανανέωση του αυτοκινητιστικού στόλου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσπάθεια να ενισχυθεί περαιτέρω η απόσυρση παλαιών οχημάτων και η αντικατάστασή τους με ηλεκτρικά.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη για διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ηλεκτρικά οχήματα, επισημαίνοντας την αύξηση των διαθέσιμων σταθμών φόρτισης και τη χρηματοδότηση για την εγκατάσταση νέων σταθμών.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) εξέφρασε ανησυχία για τη διαχείριση της διαδικασίας επιδότησης, επισημαίνοντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην υποβολή των αιτήσεων. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη για μείωση του ποσού της επιδότησης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πολίτες. Και γενικά οι επιδοτήσεις στην ΕΕ έχουν μειωθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταργηθεί. Το αποτέλεσμα είναι να αποθαρρύνονται επιχειρήσεις και πελάτες.

Με το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 3" και τις προβλεπόμενες αλλαγές στη διαδικασία επιδότησης, η Ελλάδα καταβάλλει προσπάθειες για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα οχήματα. Παράλληλα, η διασφάλιση της διαθεσιμότητας και της πρόσβασης σε φορτιστές αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία της μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα.


 Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.