Η Neuralink πρωτοπορεί δημιουργώντας τσιπάκι που θα τοποθετηθεί στον εγκέφαλο για να βλέπουν οι τυφλοί

image twitter

Ένα σημαντικό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την Neuralink, την εταιρία νευροτεχνολογίας που ιδρύθηκε από τον Έλον Μασκ. Σε μια ζωντανή μετάδοση στο X, παρουσίασε τον πρώτο άνθρωπο που υποβλήθηκε σε εγχείρηση εμφύτευσης του τσιπάκι της στον εγκέφαλο, ως μέρος της πρώτης κλινικής δοκιμής. Ο Nolan Arbaugh, 29 ετών, που παραλύει εδώ και 8 χρόνια από το λαιμό και κάτω, κατάφερε να χειρίζεται υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του, χάρη στο νέο εμφύτευμα της Neuralink, το λεγόμενο 'Telepathy'.

Μετά από αυτή την εντυπωσιακή επίδειξη, ο Μασκ αποκάλυψε μέσω των κοινωνικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ένα άλλο σημαντικό επερχόμενο εμφύτευμα της Neuralink, το Blindsight. Το νέο αυτό τσιπάκι θα επιτρέπει σε τυφλούς να βλέπουν, όπως φαίνεται από το όνομά του. Όπως έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία σε μαϊμούδες, ο Μασκ έχει δηλώσει ότι ο στόχος της Neuralink είναι να δώσει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που γεννήθηκαν τυφλοί να αποκτήσουν όραση για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Μιλώντας για το μέλλον, ο Μασκ επεσήμανε ότι το Blindsight αντιπροσωπεύει τον επόμενο σταθμό μετά το Telepathy. Η ανάλυση του Blindsight θα ξεκινήσει με χαμηλή ποιότητα, όπως και τα αρχικά γραφικά των παιχνιδιών Nintendo, αλλά θα εξελιχθεί με τον καιρό και μπορεί να ξεπεράσει την κανονική ανθρώπινη όραση. 

Καμία από τις μαϊμούδες που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές δεν πέθανε ή τραυματίστηκε σοβαρά από οποιοδήποτε εμφύτευμα της Neuralink.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.