Οι καλύτεροι τρόποι αυτόματου τερματισμού λειτουργίας στα Windows

Μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη απενεργοποίηση στα Windows με τους παρακάτω απλούς τρόπους. Οι λόγοι για να απενεργοποιήσουμε αυτόματα εξαρτάτε αποκλειστικά από τις ανάγκες μας. Είτε για εξοικονόμηση ενέργειας, είτε από υπερθέρμανση, γιατί στα εξαρτήματα υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί η διάρκεια ζωής τους και να μην λειτουργούν σωστά, έτσι η απενεργοποίηση κατά διαστήματα του υπολογιστή θα τον βοηθήσει να κρυώσουν τα εξαρτήματά του υπολογιστή και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κτλ.

1. Τρόπος αυτόματης απενεργοποίησης υπολογιστή μέσω γραμμής εντολών στα Windows


1. Πατήστε το πλήκτρο των Windows + R

2. Εδώ πληκτρολογήστε/αντιγράψτε shutdown -s -t 3600 ( Έτσι προγραμματίζετε τον υπολογιστή σας να κλείσει αυτόματα σε 30 λεπτά, μπορείτε να αλλάξετε τον αριθμο"3600" με πχ. 300 που είναι 5 λεπτά ή 600 που είναι 10 λεπτά κτλ. ).

Αν αλλάξατε γνώμη και δεν θέλετε να κλείσει ο υπολογιστής σας πατήστε το πλήκτρο των Windows + R και πληκτρολογήστε/ αντιγράψτε shutdown -a. 


2. Για να μην μπαίνουμε στην παραπάνω διαδικασία υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, ο ίδιος απλά με την δημιουργία της συντόμευσης.

1. Δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας  Συντόμευση πληκτρολογήστε/αντιγράψτε shutdown -s -t 3600 ➜ Επόμενο.

2. Δώστε και ένα όνομα που θέλετε και κάντε κλικ στο Τέλος.

Η συντόμευση σας έχει δημιουργηθεί μπορείτε να επιλέξετε και ένα εικονίδιο κάνοντας δεξί κλικ Ιδιότητες ➜ Συντόμευση  Αλλαγή εικονιδίου.

Και αν θέλετε να αλλάξετε την ώρα στην οποία θέλετε ο υπολογιστής να τερματίσει κάντε δεξί κλικ στη Συντόμευση ➜ Ιδιότητες ➜ Προορισμός και αλλάζετε την τιμή.

Και για να ακυρώσουμε αν θέλουμε τον αυτόματο τερματισμό μπορούμε να δημιουργήσουμε και μια συντόμευση ακύρωσης τερματισμού ακολουθώντας το παραπάνω παράδειγμα βάζοντας shutdown -a δίνουμε ένα όνομα πχ. (Ακύρωση αυτόματου τερματισμού).

3. Χρήση προγραμμάτων αυτόματου τερματισμού στα Windows

Υπάρχουν και μερικά προγράμματα που μπορείτε να δοκιμάσετε όπως το WinOFF ή το Sleep Timer και το Adios για να ρυθμίσετε πότε θα τερματίζετε αυτόματα ο υπολογιστής σας.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.