Νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) του Elon Musk


Καταλαβαίνετε μόνο από τον τίτλο τι έχει να γίνει τα επόμενα χρόνια σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, όπου όλα τα μεγάλα ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας μπαίνουν δυναμικά και αποφασιστικά σε αυτή. Πρόσφατες αναφορές αναφέρουν ότι ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, βρίσκεται στη διαδικασία έναρξης μιας νέας startup τεχνητής νοημοσύνης (AI). Αυτό το νέο εγχείρημα φημολογείται ότι στοχεύει στον ανταγωνισμό με την OpenAI, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που κέρδισε ευρεία αναγνώριση για το ChatGPT chatbot της που βασίζεται σε μεγάλα μοντέλα γλώσσας. Αυτό είναι ενδιαφέρον δεδομένου ότι ο Elon Musk ήταν ένας από τους συνιδρυτές του OpenAI και ότι αποχώρησε από τον οργανισμό το 2018. Εκείνη την εποχή, ο Elon Musk ανέφερε μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του OpenAI και των προσπαθειών AI της ίδιας της Tesla.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, ο Elon Musk έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει  μηχανικούς και ερευνητές από άλλους οργανισμούς και έχει αγοράσει χιλιάδες GPU της Nvidia για να ξεκινήσει τη νέα εταιρεία AI. Αν και η δομή αυτού του νέου εγχειρήματος παραμένει ασαφής, φαίνεται να είναι μια αυτόνομη εταιρεία και να μην συνδέεται άμεσα με άλλα εγχειρήματα του Elon Musk, όπως η Tesla, η SpaceX ή το Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που αποχώρησε από το OpenAI, η Tesla έχει αυξήσει σημαντικά τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης, ιδιαίτερα για το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης και το ανθρωποειδές ρομπότ Tesla Bot. Ο Elon Musk έχει δηλώσει μάλιστα ότι πιστεύει ότι η Tesla έχει την ισχυρότερη ομάδα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο και ότι η εταιρεία θα «διαδραμάτιζε ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνητής γενικής νοημοσύνης (AGI). Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές πώς αυτή η νέα εκκίνηση AI θα ταιριάζει με τις υπάρχουσες προσπάθειες της Tesla.

Οι Financial Times αναφέρουν:

Ο Elon Musk αναπτύσσει σχέδια για την έναρξη μιας νέας start-up τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί τον κατασκευαστή ChatGPT OpenAI, καθώς ο δισεκατομμυριούχος επιδιώκει να συμμετάσχει στον αγώνα της Silicon Valley για την κατασκευή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.


Η αναφορά των Financial Times σχετικά με αυτό το θέμα υποδηλώνει ότι ο Elon Musk επιδιώκει να συμμετάσχει στον αγώνα στη Silicon Valley για την κατασκευή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά είναι περίεργο το γεγονός ότι ο Elon Musk ξεκινά μια νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης όταν ο κύριος λόγος που άφησε το OpenAI ήταν μια σύγκρουση συμφερόντων με τις προσπάθειες τεχνητής νοημοσύνης της ίδιας της Tesla. Εάν ισχύει αυτό, τι έχει αλλάξει ώστε αυτή η νέα εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης να μην αποτελεί σύγκρουση;

Είναι πιθανό ο Μασκ να έχει επιλύσει το ζήτημα της σύγκρουσης συμφερόντων ή ότι αυτή η νέα startup τεχνητής νοημοσύνης θα επικεντρωθεί σε διαφορετικό τομέα έρευνας τεχνητής νοημοσύνης από τις υπάρχουσες προσπάθειες της Tesla. Όποια και αν είναι η περίπτωση, αυτό είναι σίγουρα κάτι που οι επενδυτές της Tesla πρέπει να παρακολουθούν στενά, ειδικά εκείνοι που έχουν λάβει υπόψη τις προσπάθειες τεχνητής νοημοσύνης της ίδιας της Tesla στα μοντέλα αποτίμησής τους.

Η νέα startup τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk είναι μια θα λέγαμε ενδιαφέρουσα εξέλιξη που θα πάρει και αυτή μέρος στον πόλεμο μεταξύ των προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης. Με την αποφασιστικότητα και τους πόρους που διαθέτει δεν θα είναι δύσκολο, αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε τι είδους αντίκτυπο θα έχει το νέο εγχείρημα του γενικά στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.