Το κλάμπ SWG3 φέρνει επαναστατική παραγωγή ενέργειας "Bodyheat" που αξιοποιεί τη θερμότητα του σώματος των θαμώνων για βιώσιμη ενέργεια


Το SWG3, ένας κόμβος χώρων εκδηλώσεων θα λέγαμε στη Γλασκώβη, παρουσίασε πρόσφατα ένα καινοτόμο ενεργειακό σύστημα που χρησιμοποιεί τη θερμότητα του σώματος των πελατών του για να τροφοδοτήσει τις εγκαταστάσεις του. Αναπτύχθηκε από την TownRock Energy, μια start-up γεωθερμικής ενέργειας, το σύστημα, που ονομάζεται «Bodyheat», έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ενέργεια.

Η ιδέα πίσω από το «Bodyheat» είναι απλή αλλά και έξυπνη. Η θερμότητα που εκπέμπεται από τους παρευρισκόμενους σε μια εκδήλωση, είτε είναι θαμώνες (clubbers) είτε λάτρεις της τέχνης, "συλλαμβάνεται" από το σύστημα και αποθηκεύεται σε 12 υπόγειες γεωτρήσεις. Αυτή η θερμική ενέργεια μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση ή την ψύξη του χώρου όπως απαιτείται, είτε αύριο, τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τον David Townsend, ιδρυτή της TownRock Energy, ο χορός υπό τη μουσική ενός μεγάλου DJ μπορεί να παράγει από 500 έως 600 W θερμικής ενέργειας, ενώ ο μέτριος χορός τέμπο μπορεί να παράγει περίπου 250 W. Με αυτό το σύστημα σε εφαρμογή, η θερμότητα του σώματος των θαμώνων μπορεί να αξιοποιηθεί για να παρέχει μια βιώσιμη πηγή ενέργειας για τον χώρο.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές άνθρακα το 2025. Αποχαιρετώντας τους καυστήρες φυσικού αερίου, η SWG3 μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 70 τόνους ετησίως. Αυτό όχι μόνο μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα, αλλά αποτελεί επίσης παράδειγμα για άλλους χώρους εκδηλώσεων για να υιοθετήσουν βιώσιμες πρακτικές.

Το σύστημα «Bodyheat» είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της φύσης για να καλύψουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες. Με τη δυνατότητα σημαντικής μείωσης των εκπομπών άνθρακα, είναι μια βιώσιμη και καινοτόμος λύση που μπορεί να υιοθετηθεί από άλλους χώρους εκδηλώσεων και ιδρύματα, σχολεία κτλ. για να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.