Η Google ανανεώνει τους Χάρτες (Google maps) στην Ελλάδα


Τα οχήματα Street View της Google έχουν αρχίσει διασχίζουν δρόμους πολλών περιοχών στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, με στόχο να ανανεώσουν την υπηρεσία Χαρτών Google και τη λειτουργία Street View. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023, καλύπτοντας περιοχές όπως η Αττική, η Βόρεια Κρήτη, η Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Δυτική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

Για να συμμορφωθεί με τους νόμους περί απορρήτου, η Google έχει θέσει ως στόχο να θολώσει τα πρόσωπα και τις πινακίδες των ατόμων που έχουν καταγραφεί στην κάμερα από τα οχήματά τους. Οι πολίτες ενθαρρύνονται να αναφέρουν τυχόν προβλήματα με το θάμπωμα ή να ζητήσουν τη θόλωση των εικόνων, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων τους προσώπων ή των σπιτιών τους. Τέτοια αιτήματα μπορούν να υποβληθούν ακόμη και πριν από τη δημοσίευση των χαρτογραφημένων περιοχών στο διαδίκτυο και η Google θα συμμορφωθεί αμέσως με αυτά τα αιτήματα εντός πέντε ημερών από τη λήψη τους.

Σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα άτομα έχουν το δικαίωμα να αντιταχθούν και να ζητήσουν την αφαίρεση των δεδομένων τους, εφόσον δεν έχουν ήδη θολώσει ή διαγραφεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κύρια δεδομένα δεν πρέπει να διαβιβάζονται σε τρίτους και η Google δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο των χρηστών της.

Η δέσμευση της Google για την προστασία του απορρήτου και των δεδομένων είναι εμφανής στη σχολαστική προσέγγισή της στη χαρτογράφηση των περιοχών της Ελλάδας. Διασφαλίζοντας ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να θολώσουν τα στοιχεία αναγνώρισης και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για κατάργηση, η εταιρεία έχει καταστήσει σαφές ότι εκτιμά το απόρρητο των χρηστών της πάνω απ' όλα. Με αυτό το έργο να συνεχιστεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2023, οι κάτοικοι της Ελλάδας μπορούν να προσβλέπουν σε μια ενημερωμένη και πιο ακριβή υπηρεσία Χαρτών Google και λειτουργία Street View.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.