Έρχετε ψηφιακός βοηθός τύπου ChatGPT για αυτοκίνητα από την General Motors


Η General Motors αναπτύσσει έναν προηγμένο ψηφιακό βοηθό στο αυτοκίνητο που υποστηρίζεται από μοντέλα μηχανικής εκμάθησης, παρόμοια με αυτά που οδηγούν την ευφυΐα του ευρέως δημοφιλούς συστήματος επεξεργασίας γλώσσας ChatGPT. Αναφορές για την πρωτοποριακή εξέλιξη εμφανίστηκαν αυτή την εβδομάδα, με την αυτοκινητοβιομηχανία να επιβεβαιώνει τα νέα στο Reuters. Ο Αντιπρόεδρος της GM, Scott Miller, αποκάλυψε ότι η τεχνολογία ChatGPT ενσωματώνεται σε όλες τις πτυχές των οχημάτων τους.

Ο ψηφιακός βοηθός στοχεύει να βελτιώσει τις εμπειρίες των οδηγών παρέχοντας υποστήριξη σε διάφορα σενάρια, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων όπου συνήθως αναφέρονται στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου τους. Για παράδειγμα, ο βοηθός στο αυτοκίνητο θα μπορούσε να καθοδηγήσει τους οδηγούς στη διαδικασία αντικατάστασης ενός ελαστικού ή να συντονίσει τον προγραμματισμό με άλλες συσκευές, όπως τα ανοιχτήρια γκαραζόπορτας.

Η ενσωμάτωση του ChatGPT στα οχήματα της GM αντιπροσωπεύει μια σημαντική τεχνολογική αλλαγή πέρα από τα παραδοσιακά συστήματα φωνητικών εντολών. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της GM, η εξέλιξη θα οδηγήσει σε πολύ πιο εξελιγμένα και ικανά οχήματα συνολικά, με τις αναδυόμενες τεχνολογίες να αποτελούν θεμελιώδη πτυχή των μελλοντικών μοντέλων.

Ο ψηφιακός βοηθός αναμένεται να διαφέρει από άλλα chatbots, όπως το Bing Chat. Η G.M. σχεδιάζει να ενσωματώσει ένα «επίπεδο ειδικά για το αυτοκίνητο» πάνω από τα μοντέλα μηχανικής εκμάθησης ChatGPT, σύμφωνα με τη Semafor, μια εταιρεία λογισμικού που ειδικεύεται στην τεχνολογία NLP. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει συνεργαστεί με τη Microsoft με τη συνεργασία να επεκτείνεται μέχρι το 2019 όταν οι δύο εταιρείες άρχισαν να εργάζονται σε έργα αυτόνομων οχημάτων. 

Η GM δεν έχει δώσει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας ή όνομα για τον ψηφιακό βοηθό στο αυτοκίνητο. Βέβαια η Microsoft είναι ο αποκλειστικός πάροχος cloud του OpenAI, και ο βοηθός πιθανότατα θα λειτουργεί στην πλατφόρμα Azure.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.