Ο Google chrome διαθέτη πλέον λειτουργίες μνήμης και εξοικονόμησης μπαταρίας


Ο Google chrome είναι ένας από τους ποιο δημοφιλής αν όχι ο ποιο δημοφιλής περιηγητής στον κόσμο. Η Google ενσωμάτωσε κάποιες καινούργιες λειτουργίες ώστε να κάνει τον Google chrome πιο ελαφρύ για τον υπολογιστή σας. Από την έκδοση Chrome 108 για επιτραπέζιους υπολογιστές Windows, Mac και Chromebook η εταιρεία διαθέτει λειτουργίες μνήμης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Βέβαια να πούμε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά ανακοίνωσε η Google τον Δεκέμβριο, εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι είναι και τα δύο ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Φυσικά υπάρχει τρόπος να τα απενεργοποιήσετε για δικούς σας λόγους στις ρυθμίσεις του chrome βλέποντας τις οδηγίες από εδώ.

Πιο αναλυτικά η λειτουργία Εξοικονόμησης μνήμης παγώνει τις καρτέλες του Chrome που δεν χρησιμοποιούνται την συγκεκριμένη στιγμή ώστε να ελευθερώσει μνήμη RAM για τις πιο εντατικές εργασίες και να δημιουργήσει μια πιο ομαλή εμπειρία περιήγησης για εσάς. Αν έχετε πάνω από 100 και πλέον καρτέλες θα είναι ορατές και όταν τις επιλέγετε θα φορτώνονται ξανά για να τις δείτε και να συνεχίσετε αυτό που κάνατε.

Ιδανικό για όσους χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές γιατί περιορίζει τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο, τους ρυθμούς καρέ βίντεο και τα κινούμενα εφέ. Μπορείτε ακόμη να διαμορφώσετε τη λειτουργία ώστε να ενεργοποιείται αμέσως μόλις αποσυνδέσετε τον φορτιστή για να βελτιώσετε την απόδοση πολύ καλό θα λέγαμε. Η Εξοικονόμηση ενέργειας όταν είναι ενεργή, θα δείτε ένα εικονίδιο φύλλου δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων.

Για να ενεργοποιήσετε την επιλογή πηγαίνετε: 

  • Πάνω δεξιά ⋮ ➜ Περισσότερα εργαλεία  ➜ Εξοικονόμηση μνήμης 
Και για την Εξοικονόμηση ενέργειας (Αν βρίσκεστε παραπάνω η επιλογή βρίσκετε ακριβώς από κάτω αν όχι..)

 ⋮ ➜ Περισσότερα εργαλεία  ➜ Εξοικονόμηση ενέργειας (Και επιλέγετε μια από τις δύο επιλογές)

  • Ενεργοποίηση μόνο όταν το επίπεδο της μπαταρίας είναι 20% ή χαμηλότερο
  • Ενεργοποίηση όταν ο υπολογιστής μου είναι αποσυνδεδεμένος

Το άρθρο ενημερώθηκε στις 03/03/2023

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.