Ο πιο εύκολος τρόπος να συνδέσετε στο διαδίκτυο μια συσκευή Wi-Fi από τον υπολογιστή με Windows 11


Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να συνδέσετε μια συσκευή όπως ένα έξυπνο κινητό, Τάμπλετ, τηλεόραση κτλ. χωρίς να εγκαταστήσετε κανένα άλλο πρόγραμμα το οποίο θα επιβαρύνει το σύστημά σας ή θα κάνει καλό σε επιχειρηματικά σχέδια άλλων ιστότοπων. Για να γίνει αυτό αν έχετε φορητό υπολογιστή θα χρειαστεί να έχετε μια εξωτερική κεραία δικτύου Wi-Fi USB δεδομένου φυσικά ότι όλα τα φορητά πλέον λάπτοπ διαθέτουν μια εσωτερική κεραία Wi-Fi. Σε σταθερό υπολογιστή αν δεν υπάρχει ενσωματωμένη κεραία Wi-Fi στη μητρική πλακέτα θα πρέπει να έχετε δύο κεραίες Wi-Fi USB.

Κεραία wi-fi Usb 

Προτείνω την εσωτερική κεραία Wi-Fi για αναμετάδοση του σήματος στις συσκευές σας και την εξωτερική κεραία Wi-Fi USB να είναι συνδεμένη απευθείας στο δίκτυο που παρέχει το ίντερνετ.


1. Πηγαίνετε κάτω στη γραμμή εργασιών δεξιά και κάνετε κλικ.

2. Θα σας εμφανίσει ένα μενού με το wifi, ήχο, φωτεινότητα κτλ. Κάντε κλικ Επεξεργασία γρήγορων ρυθμίσεων ➜ + Προσθήκη ➜ Κινητό hotspot θα σας εμφανίσει τη λειτουργεία αυτή μπορείτε να την σύρετε και να την τοποθετήσετε μέσα στο παράθυρο όπου θέλετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Τέλος.

3. Πηγαίνετε κάτω στη γραμμή εργασιών δεξιά και κάνετε κλικ στη συνέχεια δεξί κλικ στο Κινητό hotspot  Μετάβαση στις ρυθμίσεις ➜ 

και επιλέγετε την κεραία Wi-Fi η οποία είναι συνδεμένη απευθείας στο διαδίκτυο στο "Κοινή χρήση της σύνδεσης μου στο διαδίκτυο (internet) από" και από κάτω στην "Κοινή χρήση μέσω" επιλέγουμε την κεραία Wi-Fi με την οποία θα μοιράσουμε το διαδίκτυο στις συσκευές μας smartphone, Τάμπλετ, τηλεόραση κτλ. Από κάτω θα δείτε ότι μπορείτε να εισάγετε, κωδικό και όνομα για το δίκτυο σας. 

4. Και μετά αφού ρυθμίσετε τα παραπάνω ενεργοποιήστε το Κινητό hotspot και ψάξτε από την συσκευή σας το νέο δίκτυο που δημιουργήσατε βάλτε τον κωδικό και συνδεθείτε γρήγορα και εύκολα.


Θα μου πείτε γιατί να κάνω όλη αυτή την διαδικασία αφού μπορώ να συνδέσω όλες τις συσκευές στο Δρομολογητή (Router) γιατί λέω να μοιραστεί το ίντερνετ μέσα από τον υπολογιστή. Ο υπολογιστής είναι συνδεμένος σε ένα Wi-Fi δίκτυο με αρκετά δυνατό σήμα (όχι με το Δρομολογητή (Router) του σπιτιού σας, αλλά π.χ. του γείτονα, ξενοδοχείο, επιχείρηση κτλ.)  και το πχ. κινητό δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας και αξιόπιστα σε αυτό λόγω ότι είναι αδύναμο το σήμα (Μια το βρίσκει μια το χάνει), και ακόμη οι κεραίες των κινητών δεν είναι τόσο δυνατές όσο των Wi-Fi USB), με την παραπάνω μέθοδο λειτουργεί σαν αναμεταδότης η εσωτερική κεραία Wi-Fi του υπολογιστή σας και έχετε ένα δυνατό σήμα γύρω από τον υπολογιστή σας στον οποίο μπορείτε να συνδέσετε συσκευές μέσω Wi-Fi χωρίς να κάνετε ακροβατικά και να περιτριγυρίζεστε στο χώρο για να πιάσετε δυνατό σήμα.

Επίσης μπορεί να είναι συνδεμένος ο υπολογιστής με μια κάρτα κινητής μέσω ενός Usb flash 4G ή 5G και να παρέχει ίντερνετ μόνο στον υπολογιστή ο οποίος είναι συνδεμένος, αλλά μπορείτε να συνδέσετε και άλλες συσκευές αν χρειάζεστε ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία, επίσης μπορεί να παρέχει και η εταιρία με την οποία είστε συνδεμένη κάποιο λογισμικό και να μπορείτε να ρυθμίσετε την κεραία Usb flash 4G ή 5G σαν σημείο ασύρματης πρόσβασης (hotspot).

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.