Το πρώτο ηλεκτρικό υποβρύχιο υδροπτέρυγο στον κόσμο


Η ιταλική startup iSpace2o ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού υποβρυχίου υδροπτέρυγου υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο με την ονομασία Deepseaker DS1, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Sealence. Θα κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και ταχύτητα πάνω στο νερό έως 30 κόμβους και όταν θα βυθίζετε στο βυθό το μέγιστο βάθος θα φτάνει τα 50 με 100 μέτρα, κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, μπορεί όχι μόνο να πλεύσει σε λειτουργία υδροπτέρυγου αλλά και να καταδύεται. Θυμίζει όχημα του Τζέιμς Μπόντ. 

Σύμφωνα με την εταιρία είναι το πρώτο σκάφος με αυτές τις δυνατότητες. Τα ηλεκτρικά σκάφη τείνουν να "υποφέρουν" από σοβαρούς περιορισμούς εμβέλειας, αλλά η ταχύτητα θα ανυψώσει το κύτος του από το νερό, μειώνοντας σημαντικά την αντίσταση και ενισχύοντας την αποτελεσματική εμβέλεια. Το iSpace2o δεν έχει ακόμη προσδιορίσει το μέγεθος της μπαταρίας ή τις εκτιμήσεις της εμβέλειας, αλλά σημειώνει ότι εξετάζει ένα εναλλακτικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υδρογόνου μεγαλύτερης εμβέλειας. 

Ακόμη Μια άλλη βασική καινοτομία, λέει η εταιρεία, έρχεται μέσω μιας συνεργασίας με τη Like-A-Fish , η οποία θα παρέχει στο Deepseaker "σχεδόν απεριόριστο οξυγόνο" για την καμπίνα τεσσάρων ατόμων του DS1. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρικό φυγόκεντρο για να τοποθετήσει το θαλασσινό νερό υπό χαμηλή πίεση, αποβάλλοντας το διαλυμένο οξυγόνο για να ανατροφοδοτήσει το αναπνευστικό σύστημα του υποβρυχίου. Καταναλώνοντας περίπου 150 W ενέργειας ανά άτομο, αυτή η συσκευή φέρεται να είχε πρωτοτυποποιηθεί μέχρι ένα ορισμένο σημείο πριν από περίπου 12 χρόνια, αλλά η Like-A-Fish δεν έχει ενημερώσει τον ιστότοπό της από το 2015. Επίσης πλοήγηση με τεχνητή νοημοσύνη τύπου Tesla, φουσκωτούς αερόσακους σε σκάφη επιφανείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενσωματωμένα GoPro, υδρόφωνα για υποβρύχιο ήχο και δομή διπλού κελύφους που προστατεύει την καμπίνα σε περίπτωση ανάγκης μιας σύγκρουσης που βλάπτει το εξωτερικό μέρος. Θα μπορεί να ενσωματώνετε και στα mega yachts σαν επιπλέον παιχνίδι.

Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις η τιμή θα κυμαίνετε μεταξύ 950.000 και 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ανάλογα με την έκδοση και τη διαμόρφωση, φυσικά μελλοντικά θα υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη μεγαλύτερων και πιο ευρύχωρων εκδόσεων με βάση αυτήν την πλατφόρμα. Το μοντέλο DeepSeaker θα παράγεται και θα πωλείται σε δύο εκδόσεις (DS1 και DS2) με βάση τον αριθμό των επιβατών και των αξεσουάρ.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.