Η Google αποκάλυψε ποια δεδομένα συγκεντρώνει ο Chrome και το Google app


Μετά από αίτημα που έκανε η DuckDuckGo που δηλώνει ότι η Google κάνει υπερβολική συλλογή δεδομένων από τους χρήστες η Google αποκάλυψε ότι όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνει ο Chrome και το Google app στο κινητό. Ακόμα και η Apple ζητά από τους δημιουργούς περιεχομένου να παρουσιάζουν στους χρήστες ποια δεδομένα συγκεντρώνουν έτσι πρέπει να κάνει και η Google. Ποια δεδομένα χρηστών συλλέγουν οι εφαρμογές τις Apple μπορείτε να το δείτε σε δημοσιευμά της. Ανεξάρτητες εταιρείες υπολογίζουν ότι το 52% των εφαρμογών μοιράζονται τα δεδομένα των χρηστών με τρίτους, ενώ το 80% των εφαρμογών χρησιμοποιούν τα δεδομένα για εμπορικούς σκοπούς. Η Google από το 2022 και έπειτα δεν θα επιτρέπει τη λειτουργία cookies τρίτων μέσα στον Chrome.

Βέβαια έχουν αναπτυχθεί εργαλεία που μπορούν να παρακάμψουν κάποιες λειτουργίες όπως αυτή της Apple για την ενημέρωση των χρηστών περί των δεδομένων που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές προκειμένου να πάρουν έγκριση για το App Store.

 Πηγή

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω. Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.