Δείτε τις καλύτερες εναλλακτικές εφαρμογές για το WhatsApp που θα διατηρήση το απόρρητό σας και θα το κρατήσει ασφαλές



Το WhatsApp είναι μια δημοφιλής εφαρμογή με πάνω από 5 δισεκατομμύρια λήψεις στο Play Store. Αλλά τον τελευταίο καιρό χάνει χιλιάδες χρήστες λόγω του απορρήτου που δημιούργησε και ενημερώνοντας τις πολιτικές απορρήτου του. Για πιο λόγο πρέπει να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε; Γιατί η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα κοινοποιήσει υποχρεωτικά τα δεδομένα των χρηστών με το Facebook από τις 8 Φεβρουαρίου. Οι χρήστες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν τις αλλαγές, εκτός εάν θέλουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Οι κοινόχρηστες πληροφορίες θα περιλαμβάνουν "πληροφορίες εγγραφής λογαριασμού (όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας), δεδομένα συναλλαγών, πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία, πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης με άλλους και πολλά άλλα.

Δύο δημοφιλείς εφαρμογές Signal και το Telegram είναι αξιόπιστες και εύχρηστες εφαρμογές συνομιλίας οι οποίες ακολουθούν πολύ καλές πρακτικές απορρήτου.


Telegram

Μπορεί με τη βοήθεια του User ID μπορεί να αναγνώριση εσάς ή τον λογαριασμού σας, επικεντρώνεται επίσης στην προστασία της ιδιωτικής ζωής εάν το συγκρίνετε με πολλές άλλες εφαρμογές messenger.Διαθέτει προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για φωνητικές κλήσεις , διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ακούσει ποτέ τις κλήσεις σας. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση για τα μηνύματα πρέπει να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα για να αποφευχθεί η αποθήκευση.Το Telegram προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής ενός μηνύματος μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υποστηρίζει επίσης την κοινή χρήση αρχείων πολυμέσων, μπορείτε να στείλετε αρχεία χωρίς περιορισμούς για το μέγεθος τους αλλά και τον τύπο. Το ιστορικό των συζήτησεων που έχετε δεν θα απαιτεί χώρο στη συσκευή σας και θα αποθηκευτεί με ασφάλεια στο cloud όσο διάστημα το χρειάζεστε και πληθώρα κινούμενων emoji και μη.Μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε κινητά τηλέφωνα,tablets και υπολογιστές.Για την ενεργοποιήση της εφαρμογής σε υπολογιστές με Windows ή Mac θα πρέπει πρώτα να την έχετε ενεργοποιήσει στο κινητό σας. Δεν διαθέτη την ελληνική γλώσσα προς το παρόν.


Google play | App store | Windows & Mac

 Signal  

Δεν κάνει καμία προσπάθεια αναγνώρισης εσάς ή του λογαριασμού σας διαθέτει ισχυρή κρυπτογράφηση και λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες για κινητά. Όπως οι περισσότερες άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, το Signal είναι πραγματικά απλό στη χρήση . Προσφέρει επίσης για κλήσεις φωνής και βίντεο, κάθε μήνυμα είναι κρυπτογραφημένο επομένως μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να τα διαβάσουν ούτε η εταιρία μπορεί. Τα μηνύματα είναι εντελώς δυσανάγνωστα στους hacker. Το Signal χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση ανοιχτού κώδικα , η οποία επιτρέπει στους ειδικούς να το δοκιμάσουν και να εντοπίσουν σφάλματα. Αυτό καθιστά την εφαρμογή ακόμη πιο ασφαλή.Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να εξαφανιστούν τα μηνύματα ορίζοντας ένα χρονικό διάστημα για αυτόματη διαγραφή. Αυτό εγγυάται το απόρρητο, ακόμη και αν κάποιος άλλος έχει πρόσβαση στο κινητό σας.Δεν έχει κινούμενα emoji. Ωστόσο, μπορείτε να εισαγάγετε τα emoji της συσκευής σας στην εφαρμογή.Μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε κινητά τηλέφωνα,tablets και υπολογιστές. Η εφαρμογή διαθέτη την ελληνική γλώσσα.

App store | Google play | Windows | Mac | Linux


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.