Το νέο malware Rogue RAT δίνει πρόσβαση σε Hackers για τον πλήρη έλεγχο του κινητό σας


To Rogue RAT όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Check Point το οποίο και έχουν αναλύσει είναι μια νέα απειλή malware η οποία επιτρέπει την πρόσβαση στο κινητό σας και δίνει την δυνατότητα στον hacker να κλέβει τους κωδικούς πρόσβασης να διαβάζει μηνύματα να καταγράφει τις κλήσεις σας και να σας παρακολουθεί από την μπροστινή κάμερα,σχεδόν τα πάντα που κάνουμε στο Android κινητό μας. Είναι ένας νέος συνδυασμός δύο παλαιότερων malware (Cosmos και Hawkshaw) και μάλιστα διατίθεται και σε πώληση στα 29,99 δολάρια επιτρέποντας ακόμα και σε χαμηλού επιπέδου hacker να κλέβουν τα δεδομένα σας. Το malware ακόμη κατασκοπεύει χωρίς να το αντιλαμβάνεστε στο κινητό σας παρακολουθεί τη θέση σας μέσω GPS κ.α.

Η λειτουργία του είναι η εξής όταν λαμβάνετε με κάποιο τρόπο το malware στο κινητό σας, ζητά δικαιώματα που χρειάζεται ο hacker για να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή σας, αυτό εμφανίζετε μέχρι να δεχτείτε τα δικαιώματα. Αφού τα δεχτείτε το malware με το όνομα Rogue κάνει εγγραφή ως διαχειριστής στην συσκευή σας και κρύβει αυτόματα το εικονίδιο του από την αρχική οθόνη και μεταμφιέζετε ως νόμιμη εφαρμογή χρησιμοποιώντας την υπηρεσία της Google Firebase.Και εκεί αναλαμβάνει δράση, εγκαθιστά τη δική του υπηρεσία ειδοποιήσεων έτσι δίνει στον hacker την δυνατότητα να δει όλες τις ειδοποιήσεις από ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα λαμβάνει το θύμα.

Να είστε προσεκτικοί με όλες τις εφαρμογές οι οποίες ζητούν πολλά δικαιώματα για να λειτουργήσουν κατεβάστε από αξιόπιστα καταστήματα εφαρμογών.

 Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.