CES 2021: Οι νέες καλύτερες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση του COVID-19


Στην έκθεση CES 2021 τεχνολογίας μπορείτε να δείτε τις ποιό ενδιαφέρουσες καινοτόμες τεχνολογίεςς για την πρόσληψη κατά του COVID-19.

AirPop Active+


Ο κατασκευαστής μασκών AirPop παρουσίασε το νέο μοντέλο της, το Active+.Διαθέτει έναν ενσωματωμένο αισθητήρα που μπορεί να παρακολουθεί την αναπνοή σας κρατώντας αρχείο για να σας ειδοποιήσει πότε χρειάζεται αλλαγή φίλτρου. Υπάρχει και εφαρμογή για που λειτουργεί με συσκευές Android και iOS, έτσι μπορείτε να παρακολουθείτε τον ρυθμό της αναπνοής σας και την κατάσταση του φίλτρου της μάσκας σας από το κινητό σας. Η AirPop θα κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ και Καναδά.

 

MaskFone


Αυτή η μάσκα προσφέρει ακουστικά Bluetooth και ενσωματωμένα ασύρματα ακουστικά ψείρες και αυτό γιατί όταν κάποιος φοράει την μάσκα και ταυτόχρονα μιλάει δεν ακούγετε καλά εδώ λοιπόν έρχεται η MaskFone για να λύσει αυτό το πρόβλημα.Δεν πλένεται, αλλά έχει IPX5 water resistant και χρησιμοποιεί ένθετα αναλώσιμα φίλτρα N95. Κοστίζει 49,99$.


Razer 'Project Hazel' N95 Mask


Αυτή η έξυπνη θα λέγαμε μάσκα διαθέτη φωτισμό RGB σε 16,8 εκατομμύρια χρώματα αναπνευστήρες ιατρικής βαθμίδας N95 και ειδικά Smart Pods σχεδιασμένα για να ρυθμίζουν τη ροή του αέρα και το φιλτράρισμα των αερομεταφερόμενων μικροβίων.


LG's COVID-19 Robot

Ένα ρομπότ το οποίο προορίζετε για ξενοδοχεία,εστιατόρια,σχολεία και καταστήματα θα περιφέρετε στους χώρους αυτόνομα για απολύμανση των περιοχών συχνής επαφής. Μπορεί ακόμα να περιφέρετε με ευκολία γύρω από έπιπλα "ρίχνοντας" υπεριώδες φως C (UV-C) για να απολύμανση. Υπάρχουν αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης στο ρομπότ που το βοηθούν να αποφύγει την έκθεση οποιονδήποτε κοντινών σε αυτό ανθρώπων σε UV ακτίνες. Η LG θα κυκλοφορήσει το ρομπότ στις ΗΠΑ στις αρχές του τρέχοντος έτους.

 

Einova Mundus Pro UV-C Disinfecting Tray


Είναι μια θήκη απολύμανσης που υπόσχεται να εξαφανίσει το 99,999% των ιών και των βακτηρίων σε διάφορα πράγματα που έχουμε και χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, κινητά,πορτοφόλι, κλειδιά κτλ. και μάλιστα σε 8 λεπτά και αυτό γιατί διαθέτη ένα συνδυασμό από UV-C φως, 'μικροβιο- οξειδωτικό όζον' και διοξείδιο τιτανίου που διώχνει την σκόνη, επίσης φορτίζει και γρήγορα 3 συσκευές ταυτόχρονα ενώ τις απολυμαίνει. Κοστίζει 119,99$



BioButton


Το BioButton είναι ένα προϊόν το οποίο παρακολουθεί το σώμα σας και σας ενημερώνει αν έχετε τα πρώιμα σημάδια μόλυνσης. Η συσκευή είναι σχεδιασμένη σε μέγεθος νομίσματος η οποία κολάει στο δέρμα σας και μετρά συνεχόμενα την αναπνοή,θερμοκρασία σώματος,καρδιακό ρυθμό.Θα σας ενημερώσει εάν είστε "καθαρός" ή "όχι καθαρός" για να πηγαίνετε στις διάφορες δουλειές σας.


Ettie Temperature-Taking Video Doorbell


Είναι ένα κουδούνι για το σπίτι σας το οποίο μετρά την θερμοκρασία των επισκεπτών πριν μπουν στο σπίτι σας μέσω μιας ενσωματωμένης κάμερας που διαθέτη. Υπάρχει μια εφαρμογή για το κινητό η οποία κρατά αρχείο για κάθε επισκέπτη που μπήκε στο σπίτι σας με πληροφορίες όπως εικόνας,θερμοκρασία,ώρα άφιξης κτλ.


 

CleanAirZone Air Purifier



Είναι ένας καθαριστής αέρα που χρησιμοποιεί "φυσικά βιοτικά και ένζυμα που προέρχονται από τη φύση" για να συλλέξει και να καταστρέψει το 99,99% των ατμοσφαιρικών ρύπων μεγέθους μόλις 0,1 νανομέτρων (ο SARS-CoV-2 έχει διάμετρο περίπου 60 με 140 νανόμετρα) χωρίς φίλτρα μίας χρήσης, UV φως ή εκπομπή όζοντος.

Luft Duo


Αυτός είναι ένας φορητός καθαριστής αέρα που χρησιμοποιεί UVA LED και φωτοκαταλυτική τεχνολογία για την αφαίρεση σκόνης, γύρης, μούχλας και παθογόνων από τον αέρα χωρίς φίλτρο. Μπορείτε να το πάρετε στα ταξίδια σας μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και στο αεροπλάνο και γενικά σε κλειστούς χώρους. Θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ με τιμή 149$

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 
Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.