Η εφαρμογή govApp ήρθε και στα κινητά

 

Επιτέλους μετά από χρόνια έρχεται και μια εφαρμογή όπου θα βάλει τέλος στις καθυστερήσεις, στις ουρές στην ταλαιπωρία των πολιτών και στα γραφειοκρατικά προβλήματα που ταλανίζουν επί δεκαετίες αυτή την χώρα.Η γνωστή ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr ήρθε και στο κινητό μας. Είναι μια εφαρμογή η οποία  μας επιτρέπει να έχουμε το κράτος στα χέρια μας όπως είπε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά έγγραφα για να κάνετε τις διαδικασίες σας με το Δημόσιο παντού και άμεσα. Στις 21 Δεκεμβρίου όπου έγινε και η παρουσίαση στον πρωθυπουργό μέσω τηλεδιάσκεψης της εφαρμογής govApp αλλά και της πλατφόρμας ανοιχτών δεδομένων data.gov.gr.

Όλα τα έγγραφα πιστοποιητικά,υπεύθυνες δηλώσεις,ληξιαρχικές πράξεις κτλ. θα φέρουν έναν μοναδικό κωδικό (QR code) στα εκτυπωμένα ηλεκτρονικά έγγραφα όπου με την κάμερα του κινητού σας θα σκανάρεται τον κωδικό και θα σας εμφανίζει αν το έγγραφο είναι το πρωτότυπο ή όχι, σε περίπτωση που δεν είναι θα μπορείτε να κάνετε άμεσα αντιπαραβολή.

Ακόμη στο gov.gr και στο govApp κάθε πολίτης θα έχει στη διάθεση του μια "Θυρίδα" δηλαδή σαν μια ψηφιακή αποθήκη των ηλεκτρονικών αρχείων όπου έχουν επίσης αντίστοιχες θυρίδες και οι δημόσιες υπηρεσίες. Ο πολίτης θα μπορεί να στέλνει τα αρχεία αυτά απευθείας στην υπηρεσία που θέλει αλλά και να μοιραστεί τα αρχεία αυτά με άλλους πολίτες αν το επιθυμεί.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για χρήστες Android και iOS. 

Η ανάρτηση ανανεώθηκε στις 26/12/2020

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.