Νέα τεχνολογία της Samsung newOLED με ανάλυση οθόνης 10.000ppi

Οι αναλύσεις των σημερινών οθονών δεν έχουν παρουσιάσει κάποια σημαντική εξέλιξη στο τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια. Το  “screen door effect” που οι χρήστες αναφέρουν και την παρατήρηση των pixels όταν κοιτάζουν πολύ προσεκτικά τις οθόνες τους ξεχωρίζουν.

Η  Samsung και το Πανεπιστήμιο του Stanford δουλεύουν πάνω σε αυτό ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Η Samsung  διμιουργησε μια νέα τεχνολογία OLED με την βοήθεια των ερευνητών του πανεπιστημίου, θα υποστηρίζει ανάλυση έως και 10.000 ppi (pixels per inch) μια πυκνότητα pixels δηλαδή εκθετικά μεγαλύτερη από οποιουδήποτε τύπου οθόνης υπάρχει σήμερα.

Στην νέα αυτή τεχνολογία newOLED χρησιμοποιούνται υμένια για την εκπομπή λευκού φωτός μεταξύ των ανακλαστικών στρώσεων που είναι κατασκευασμένο το ένα από ασήμι και ένα ακόμη από ανακλαστικό μέταλλο με αυλακώσεις σε επίπεδο νανοκλίμακας και έτσι μεταβάλλονται οι ανακλαστικές ιδιότητες και επιπλέον επιτρέπεται σε συγκεκριμένα χρώματα να “αντηχούν” μέσω των pixels. Με αυτό τον τρόπο έχουμε διατάξεις σε πολύ υψηλότερες πυκνότητες pixels σε σύγκριση με τις σημερινές OLED οθόνες των smartphones και αυτό δεν επειρεάζει την φωτεινότητά τους.
 
 

Η χρήση της τεχνολογίας newOLED θα είναι για τα VR και AR headsets ώστε να προσφέρουν μια αψεγάδιαστη εικόνα και δεν θα υπάρχουν τα σημερινά προβλήματα των σημερινών οθωνών, θέλει όμως πολλά χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική τους υλοποίηση γιατί χρειάζετε πολύ μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύς. Η Samsung  θα δημιουργήσει μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη με 10.000 ppi για να παρουσιάσει την τεχνολογία της.

 Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.