Υποβαθμίζει προσωρινά το YouTube την ποιότητα των βίντεο στην Ευρώπη λόγω του κορωνοϊού

Το YouTube αποκάλυψε ότι θα επιβραδύνει προσωρινά την ποιότητα streaming στην Ευρώπη για να μειώσει την πίεση που δέχονται τα ευρωπαϊκά δίκτυα όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που έχει θέσει σε καραντίνα τον πληθυσμό με αποτέλεσμα να βλέπουν περισσότερα βίντεο αφού κάθονται στο σπίτι.

Το YouTube αν και δήλωσε ότι δεν έχει παρατηρήσει σημαντικές αυξήσεις στην κίνηση λόγω του κορονοϊού, λαμβάνει όμως μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες που παρακολουθούν βίντεο από το σπίτι δεν θα δημιουργήσουν τυχόν προβλήματα στην υποδομή δικτύου της Ευρώπης.

Η απόφαση έρχεται λίγο αφότου ο επικεφαλής της βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα. Thierry Breton προέτρεψε τις υπηρεσίες streaming να υποβαθμίσουν την της ποιότητας ώστε να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του διαδικτύου. Πράγματι, η Breton συζήτησε πρόσφατα το ζήτημα με τον σύμβουλο Sundar Pichai της Alphabet (Google) και την CEO του YouTube Susan Wojcicki.

Η κίνηση καθιστά το YouTube τη δεύτερη εταιρεία που ακολουθεί την έκκληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού και το Netflix ανακοίνωσε ότι θα μειώσει επίσης την ποιότητα streaming. Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό το YouTube θα μειώσει την ποιότητα των βίντεο, το Netflix δήλωσε ότι τα μέτρα που έχει πάρει θα μειώσουν την υπερφόρτωση των ευρωπαϊκών δικτύων κατά περίπου 25%.

Έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην ποιότητα των βίντεο που παρακολουθείτε στο YouTube;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.