Δείτε πώς θα κατεβάσετε το DirectX αλλά και πως θα το εγκαταστήσετε

Τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα Windows περιλαμβάνουν το DirectX από προεπιλογή και έτσι δεν θα χρειαστεί ποτέ να εγκαταστήσετε το DirectX χειροκίνητα.Αλλά ανάλογα με την έκδοση των Windows την οποία έχετε μπορεί να χρειαστείτε  να ενημερώσετε το DirectX.Σε κάποιες περιπτώσεις όπως της αναβάθμισης του ίδιου προγράμματος σε νέα έκδοση που μπορεί να περιλαμβάνει αυξημένες  επιδόσεις στα παιχνίδια και τα προγράμματα γραφικών αλλά και διορθώσεις σφαλμάτων πρέπει να γίνει χειροκίνητα.

Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις του DirectX που δεν υποστηρίζονται από όλες τις εκδόσεις των Windows.

  • DirectX 12: Υποστηρίζετε μόνο από τα Windows 10.Οι διάφορες ενημερώσεις που αφορούν το DirectX 12 είναι διαθέσιμες μόνο μέσω του Windows Update καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστή έκδοση του DirectX 12.
  • DirectX 11.4 & 11.3: Υποστηρίζονται μόνο στα Windows 10. Έτσι όπως και με το DirectX 12.0 οι ενημερώσεις παρέχονται μόνο μέσω του Windows Update.
  • Το DirectX 11.2: Υποστηρίζεται μόνο στα Windows 10 και τα Windows 8 (8.1+).οι ενημερώσεις παρέχονται μόνο μέσω του Windows Update.Δεν υπάρχει ξεχωριστό αρχείο λήψης.
  • Το DirectX 11.1: Υποστηρίζεται στα Windows 10 και τα Windows 8 αλλά και στα Windows 7 (SP1), αλλά μόνο μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης για τα Windows 7.
  • Το DirectX 11.0: Υποστηρίζεται στα Windows 10,Windows 8 και Windows 7. Η υποστήριξη για τα Windows Vista είναι διαθέσιμη αλλά μόνο μετά από ενημέρωση,κατεβάστε από εδώ τις εκδόσεις 32-bit και 64-bit.
  • Το DirectX 10: Υποστηρίζεται στα Windows 10,Windows 8, Windows 7 και Windows Vista.
  • Το DirectX 9: Υποστηρίζεται στα Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista και Windows XP. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που αν έχετε ένα πρόγραμμα που απαιτεί ένα αρχείο DirectX 9 στα Windows 10 ή στα Windows 8, η εγκατάσταση της που απαιτείται για λήψη είναι ο τρόπος επίλυσης αυτού του προβλήματος μην ανησυχείτε καθώς δεν θα υποβαθμίσει την εγκατάσταση του DirectX 10/11/12. Είναι η τελευταία έκδοση του DirectX που είναι συμβατά με τα Windows XP.


Δείτε πώς θα κατεβάσετε το DirectX αλλά και πως θα το εγκαταστήσετε.



1.Πηγαίνετε στη σελίδα λήψης του DirectX στη Microsoft.

2.Επιλέγετε το κουμπί λήψη(Download) για να αποθηκεύσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας.

3.Και αφού κατέβει ανοίγετε το αρχείο dxwebsetup.exe και ακολουθώντας οδηγίες ολοκληρώστε την εγκατάσταση του DirectX,διαρκεί το λιγότερο από ένα λεπτό.Προσέξτε μην σας ζητήσει να εγκαταστήσετε κάποιο άλλου πρόγραμμα αν σας το ζητήσει αποεπιλέξτε το και συνεχίστε την εγκατάσταση.

4.Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ακόμη και αν δεν σας το ζητάει να το κάνετε.

5.Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, ελέγξτε αν η ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του DirectX είναι αυτή που ψάχνετε και διόρθωσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Πως θα δείτε ποια έκδοση του DirectX διαθέτετε.

1. Πατήστε τα πλήκτρα (WIN + R) ή ανοίξτε την εκτέλεση των Windows και πληκτρολογήστε εκεί την εντολή dxdiag είναι το εργαλείο διάγνωσης του DirectX.

2. Εάν σας εμφανίσει ένα μήνυμα που σας ζητάει να ελέγξετε για προγράμματα οδήγησης με ψηφιακή υπογραφή, πατήστε Ναι ή Όχι δεν έχει σημασία πραγματικά για αυτό που ψάχνουμε εδώ.



3. Ανοίξτε την καρτέλα Σύστημα.

4. Και εκεί κάτω κάτω θα δείτε την έκδοση του DirectX.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.