Βελτιωμένο πρωτόκολλο φόρτισης με παλμικό ρεύμα για μακροζωία στις μπαταρίες Ιόντων Λιθίου


Ένα προηγμένο σύστημα φόρτισης ίσως να αυξήσει σημαντικά το χρόνο λειτουργίας των μπαταριών ιόντων λιθίου. Μια ομάδα επιστημόνων ανέλυσε τα εφέ της φόρτισης στη δομή των μπαταριών με σκοπό να βελτιώσει την απόδοσή τους σύμφωνα με το site της electrive. Τα πρωτόκολλα που εξετάστηκαν προηγουμένως υιοθετούν τη φόρτιση με σταθερό ρεύμα, αλλά η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν δοκιμές σε μπαταρίες χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους φόρτισης. Κάποιες μπαταρίες φορτίστηκαν με το συνηθισμένο σταθερό ρεύμα, ενώ άλλες με ένα νέο πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί παλμικό ρεύμα. Οι αναλύσεις που ακολούθησαν αποκάλυψαν σημαντικές διαφορές στη δομή των μπαταριών.


Οι πειραματικές δοκιμές έδειξαν ότι η φόρτιση με παλμικό ρεύμα έχει θετική επίδραση στη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Αναλύοντας τα αποτελέσματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διεπαφή στερεού ηλεκτρολύτη στην άνοδο της μπαταρίας ήταν λεπτότερη σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους φόρτισης. Παρατηρήθηκε επίσης μείωση στις δομικές αλλαγές στα υλικά των ηλεκτροδίων, ιδίως στο γραφίτη.

Τα πειραματικά αποτελέσματα επαληθεύτηκαν και με περαιτέρω έρευνες σε επιταχυντή ηλεκτρονίων. Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η φόρτιση με παλμικό ρεύμα επηρεάζει θετικά τη δομή των μπαταριών, μειώνοντας τις δομικές αλλαγές και την μηχανική καταπόνηση.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φόρτιση με παλμικό ρεύμα μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική λύση για την επέκταση της διάρκειας ζωής των μπαταριών ιόντων λιθίου. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να διπλασιάσει σχεδόν τον χρόνο ζωής των μπαταριών, διατηρώντας παράλληλα υψηλή τη χωρητικότητά τους. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη στη βιομηχανία των ηλεκτρικών οχημάτων και σε άλλες εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.