Πείραμα για παραδόσεις προϊόντων με πύραυλο σε μια ώρα από το Alibaba


Η Taobao, η διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών του Alibaba, ενώνει τις δυνάμεις της με μια κινεζική εταιρεία που εξειδικεύεται στη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων, προκειμένου να παραδίδει προϊόντα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη εντός μόλις μίας ώρας.

Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός πυραύλου με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως και δέκα τόνων, τα οποία θα χωράνε σε κοντέινερ όγκου 120 κυβικών μέτρων, αναφέρει η κινεζική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας Space Epoch, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η εταιρεία σχεδιάζει να βασιστεί στον πύραυλο Yuanxing-1, ο οποίος υποβλήθηκε πέρυσι σε επιτυχείς δοκιμές εκτόξευσης και ανάκτησης από τη θάλασσα. Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία παρότι οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Γενικά η ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας της Κίνας βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια λόγω της πολιτικής προσήλωσης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη στρατηγική σημασία της διαστημικής και δορυφορικής τεχνολογίας. Να πούμε επίσης ότι η Κίνα πέρσι πραγματοποίησε 67 εκτοξεύσεις πυραύλων, οι  17 να έχουν εμπορικό χαρακτήρα. Το 2022 πραγματοποιήθηκαν μόνο 10 εμπορικές εκτοξεύσεις με δύο αποτυχίες συγκριτικά με πέρσι.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.