Το μεγαλύτερο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα 25 έως τις 27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη


Το μεγαλύτερο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα, γνωστό ως «ΑΙ Forum», θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, από τις 25 έως τις 27 Απριλίου, ως μέρος της διεθνούς έκθεσης ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024. Με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερους από 55 εξέχοντες ομιλητές, η φετινή έκδοση του συνεδρίου έχει ως κεντρικό θέμα την επανάσταση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και τις συνέπειές της στην καθημερινότητα.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 17:00. Οι διοργανωτές της έκθεσης, μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, θα προχωρήσουν σε σύντομο χαιρετισμό και εισαγωγή στο θέμα του συνεδρίου. Ακολούθως, η συζήτηση με τον κ. Μιχάλη Μπλέτσα, διευθυντή Πληροφορικής και ερευνητή στο MIT Media Lab στις ΗΠΑ, θα δώσει πρόσθετο φως στις τελευταίες εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης και τις επιπτώσεις τους.

Το Σάββατο 27 Απριλίου, η δράση ξεκινά στις 10 το πρωί, παρουσιάζοντας ομιλητές με διεθνή αναγνώριση όπως ο κ. Αλβιν Γκρέιλιν, παγκόσμιος αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης της HTC, και ο κ. Απόστολος Λέριος, επιχειρηματίας και μηχανικός. Σε συζητήσεις για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διακυβέρνηση θα συμμετέχουν επίσης οι υφυπουργοί κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης και κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με περιφερειάρχες.

Εξέχοντες ομιλητές και ακαδημαϊκοί, όπως ο κ. Θεόδωρος Ευγενίου, καθηγητής στο INSEAD, και ο κ. Χρήστος Ρίζος της INTRACOM TELECOM, θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης. Θα δοθεί έμφαση στα αποτελέσματα πρωτογενών ερευνών από διάφορους φορείς όπως η GenAI Greece 2030, η Dialectica και η PwC.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.