Στα μέσα του 2024 η κατάργηση του WordPad από τα Windows 11


Η απομάκρυνση της βασικής εφαρμογής WordPad από τα Windows 11 ανακοινώθηκε πέρυσι από τη Microsoft, δημιουργώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος. Αυτή η κίνηση αντιπροσωπεύει μια αλλαγή που επιδιώκει να προσφέρει μια πιο συγκεκριμένη πορεία προς την αποχώρηση από την εφαρμογή στα Windows.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft, η διαδικασία αποσύνδεσης του WordPad θα ξεκινήσει από τα Windows 11 και την έκδοση 24H2, καθώς και από τον Windows Server 2025. Αυτό υποδηλώνει ότι οι χρήστες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη μετάβαση σε εναλλακτικές λύσεις.

Κατά τον έλεγχο των προεπισκοπήσεων των Windows 11 24H2, διαπιστώθηκε ότι το WordPad έχει εξαφανιστεί από το μενού Έναρξη και τους σχετικούς φακέλους, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σχέδια της εταιρείας για την κατάργησή του.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις της Microsoft, επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα επανεγκατάστασης του WordPad μετά την ενημέρωση. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να προετοιμαστούν για τη μετάβαση σε εναλλακτικές εφαρμογές.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όσοι δεν ενημερώσουν τα Windows στην έκδοση 24H2, θα διατηρήσουν τη δυνατότητα χρήσης του WordPad έως τον Νοέμβριο του 2025, όταν και αναμένεται να λήξει η υποστήριξη της συγκεκριμένης έκδοσης.


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.