Συνεργασία Lufthansa και Lilium πρωτοπορούν για ηλεκτρικά αεροταξί


Η Lufthansa, ένας από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στον κόσμο, ένωσε τις δυνάμεις της με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών τζετ, Lilium NV, εξερευνώντας νέους ορίζοντες στην αεροπορική βιομηχανία.

Το μνημόνιο κατανόησης περιλαμβάνει την εξέταση των πτητικών λειτουργιών, τη συντήρησης αεροσκαφών και της ενσωμάτωσης του εντυπωσιακού εξαθέσιου σκάφους της Lilium, το οποίο κινείται στον αέρα με μπαταρίες. Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη του εναέριου χώρου και της υποδομής vertiport, με την Lufthansa να συνεργάζεται με αεροδρόμια στην Ευρώπη.



Αυτή η προσωρινή συμφωνία επικυρώνει μια συμφωνία που υπογράφηκε το 2020, σύμφωνα με την οποία η Lufthansa θα παρέχει εκπαίδευση και κατάρτιση πιλότων για τα ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη Lilium Jet. Σε αυτό το πλαίσιο, η Lilium εξετάζει την προσφορά πτήσεων σε πελάτες της Lufthansa. Η Lilium, που ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή του Lilium Jet στη Γερμανία, καλάθι παραγγελιών.

Οι αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa, επιδιώκουν νέες συνεργασίες με κατασκευαστές ηλεκτρικών αεροσκαφών για την ενσωμάτωση eVTOL στο μέλλον των εναέριων μετακινήσεων. Η Lufthansa έχει επίσης συμφωνία με τη Volocopter GmbH για λογισμικό αστικής εναέριας κινητικότητας. Επιπλέον, η αεροπορική βιομηχανία παρατηρεί άλλες παρόμοιες συνεργασίες, όπως η συμφωνία της Delta Air Lines με την Joby Aviation και η αγορά αεροσκαφών Midnight eVTOL από την Archer Aviation από την Air Chateau International.

Αυτές οι εξελίξεις αναδεικνύουν την προοδευτική στρατηγική των αεροπορικών εταιρειών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, σχηματίζοντας το μέλλον των αερομεταφορών με πρωτοποριακό τρόπο.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.