Το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" με νέο κύκλο και ανανεωμένες προϋποθέσεις για επιδοτήσεις


Η αποπληρωμή των οφειλόμενων στους δικαιούχους του δημοφιλούς προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" συνεχίζεται για τον δεύτερο κύκλο, με την έναρξη του τρίτου να έχει ήδη ανακοινωθεί. Παρά την ενίσχυση του προγράμματος για να δεχτεί νέες αιτήσεις, η υποβολή των αιτήσεων για τον τρίτο κύκλο θα ξεκινήσει στις 31/12/2023 και θα διαρκέσει έως τις 30/4/2024.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα επιδοτήσεων περιορίζει τις ανενεργές αιτήσεις με σκοπό να εξασφαλίσει περισσότερα κονδύλια για νέους δικαιούχους. Πρόσφατα, εγκρίθηκε η 11η πληρωμή ύψους 2,047 εκατ. ευρώ για 268 δικαιούχους του Β΄κύκλου, με μέση επιδότηση 7.600 ευρώ. Η πίστωση θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 19 Δεκεμβρίου.

Νέες Τροποποιήσεις στο "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2"

Το Πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" αφορά στη χορήγηση κινήτρων για ηλεκτροκίνητα οχήματα από ιδιώτες. Μετά τροποποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, το πρόγραμμα έλαβε παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2024 με αυξημένη χρηματοδότηση. Η τελευταία ανακοίνωση περιέχει σημαντικές τροποποιήσεις για τον Β΄κύκλο.

  1. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση ο προϋπολογισμός αυξάνεται στα 65 εκατ. ευρώ.
  2. Δίνεται δυνατότητα μεταφοράς πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη.
  3. Ορίζεται προθεσμία 45 ημερών για υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος. Αν περάσει αυτή η προθεσμία, η αίτηση θα απορρίπτεται και το ποσό της επιδότησης θα αποδεσμεύεται.
  4. Περιορίζεται το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της αγοράς από 12 σε 8 μήνες.

Προβλέψεις για Αποτελεσματικότερη Διαχείριση Πόρων

Οι προαναφερθείσες τροποποιήσεις έχουν ως στόχο τη μείωση των ανενεργών αιτήσεων, αποδεσμεύοντας πόρους για νέες αιτήσεις από ιδιώτες και νομικά πρόσωπα. Η αποτελεσματικότερη διαχείριση των κονδυλίων αναμένεται να εξυπηρετήσει ακόμη περισσότερους πολίτες που επιθυμούν να υιοθετήσουν ηλεκτρικά οχήματα.

Με τις προαναφερθείσες αλλαγές, το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2" αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προέκυψαν στον προηγούμενο κύκλο, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι επιδοτήσεις φθάνουν στους πραγματικούς οικονομικά δυνατούς δικαιούχους. Με 3.767 νέες εγκρίσεις, 19.816 συνολικές αιτήσεις στο τρέχον πρόγραμμα και 17.571 αποφάσεις υπαγωγής. Οι ενημερωμένες προϋποθέσεις αναμένεται να βοηθήσουν στην απρόσκοπτη υλοποίηση του προγράμματος και στην υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. 

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.