Έξυπνες αποθήκες και αυτοματισμός βασισμένα στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) και τεχνολογία AR

Ο κλάδος των logistics και της αποθήκευσης στις διάφορες εταιρίες - επιχειρήσεις έχει φέρει επανάσταση τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση της έξυπνης αποθήκευσης. Η έξυπνη αποθήκευση είναι μια διαδικασία που αντικαθιστά τις λειτουργίες που βασίζονται στον άνθρωπο με μηχανές και υπολογιστές που λειτουργούν με τρόπο που βασίζεται στα δεδομένα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που βασίζονται στο Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) .

Αυτή η τεχνολογία βελτίωσε την παραγωγικότητα, εξοικονόμησε κόστος και παρέχει ένα σαφές πλεονέκτημα για τις εταιρείες που τη χρησιμοποιούν. Η έξυπνη αποθήκευση είναι ένας τομέας εφαρμογής του «Logistics 4.0» όπου οι μηχανές και οι υπολογιστές ολοκληρώνουν τις λειτουργίες της αποθήκης με τρόπο που βασίζεται στα δεδομένα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που βασίζονται στο Διαδίκτυο των πραγμάτων.

Τεχνολογίας έξυπνης αποθήκευσης και αυτοματισμός αποθήκης.

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα να μεταμορφώσει την ταχύτητα, την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων διαδικασιών μιας 3PL, επιτρέποντάς τους να προσαρμοστούν σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και προσφορές υπηρεσιών. Ο αυτοματισμός αποθήκευσης εξοικονομεί κόστος και βελτιώνει την παραγωγικότητα, οδηγώντας σε αύξηση των αποστολών ρομπότ logistics και αποθήκευσης παγκοσμίως, ακόμη και σε αντικείμενα και ανθρώπους να συνδεθούν για να βελτιστοποιήσουν και να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες της αποθήκης ώστε να γίνουν πιο έξυπνοι. 

Οι εταιρείες βασίζονται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή δικτύωση για να αντεπεξέλθουν στις αυξανόμενες απαιτήσεις για αποτελεσματικά intralogistics και οι έξυπνες αποθήκες είναι η απάντηση.. Το Διαδίκτυο των πραγμάτων ανοίγει το δρόμο για νέα επιχειρηματικά μοντέλα και αλυσίδες παραγωγής στη λιανική και μεταποιητική βιομηχανία. Η τεχνολογία αυτοματισμού αποθήκης, όπως οι μεταφορείς, οι διαλογές και η ρομποτική συλλογή "θήκης", είναι το μέλλον της αποθήκευσης. Καθώς οι προσδοκίες των πελατών μετατοπίζονται στην παράδοση «την ίδια μέρα, ώρα κτλ.», ή τέλος πάντων όσο ποιο γρήγορα γίνετε, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να εξορθολογιστεί η τεχνολογία της αποθήκης και να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των αντικειμένων. 

Τεχνολογία AR

Το AR υπόσχεται ταχύτητα, ακρίβεια και εξάλειψη των λαθών που μπορεί να κάνουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις πτυχές της διαχείρισης της αποθήκης. Οι λύσεις Frontline και xPick του TeamViewer είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία AR μπορεί να εκσυγχρονίσει και να αναβαθμίσει τη διαχείριση της αποθήκης, καθιστώντας την «έξυπνη».

Η τεχνολογία AR χρησιμοποιεί τεχνολογία pick-by-vision που προσφέρει υψηλό επίπεδο διαφάνειας για να διασφαλίσει ότι η διαδικασία συλλογής είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη. Τα έξυπνα γυαλιά AR παρέχουν στο χρήστη λεπτομερείς πληροφορίες για το περιβάλλον και δείχνουν πού βρίσκεται το ζητούμενο αντικείμενο. Μόλις ο χρήστης βρει το προϊόν, το συλλαμβάνει και το σαρώνει, διευκολύνοντας τον εντοπισμό και την αναγνώριση. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ειδικά γυαλιά που δείχνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πού πρέπει να τοποθετηθεί.

Οι εφαρμογές AR για logistics αποθήκης δείχνουν στον χρήστη σε ποια ζώνη να μετακινηθεί, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα σφάλματος. Η εμφάνιση πρόσθετων συμβουλών μέσω κειμένου ή εικόνων διευκολύνει την επιλογή των επιθυμητών αντικειμένων στις απαιτούμενες ποσότητες. Μόλις επιβεβαιωθεί η επιλογή από τον χρήστη, λαμβάνουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πού να τοποθετήσουν το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Η τεχνολογία AR προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα διαχείρισης αποθήκης. Κάθε χειριστής λαμβάνει ακριβώς την παραγγελία ή την εργασία που προορίζεται για αυτόν και το σύστημα επιλέγει ανεξάρτητα τις παραγγελίες για να παρέχει στον εργαζόμενο τη βέλτιστη διαδρομή μέσω της αποθήκης. Προσωπικές διαδρομές λειτουργίας είναι επίσης δυνατές για τη βελτιστοποίηση της κίνησης εντός της αποθήκης, καθιστώντας τη συλλογή μεμονωμένων παραγγελιών πολύ πιο γρήγορη.

Το σύστημα ανάγνωσης γραμμικού κώδικα και φωνητικής επιβεβαίωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνιμα μέσω των έξυπνων γυαλιών AR, καθιστώντας σχεδόν αδύνατα τα σφάλματα χρήστη. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την απλή και βολική διαχείριση αποθήκης.

Μεταφορά και παράδοση

Επίσης με τη συνεχή ανάπτυξη των αυτοκινήτων-φορτηγών με αυτόματο πιλότο και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών παράδοσης,(AS/RS, AMR) οι προσδοκίες των πελατών ενδέχεται σύντομα να μετατοπιστούν από τις παραδοσιακές πρακτικές ταχυμεταφορών - ταχυδρομείων. Πλέον η παραδοσιακή αποθήκη αρχίζει να γίνεται παρελθόν και τη θέση τους παίρνουν οι έξυπνες αποθήκες. Η επένδυση σε ένα σύστημα διαχείρισης αποθήκης (WMS) μπορεί να βοηθήσει στον εξορθολογισμό των διαδικασιών εκπλήρωσης των παραγγελιών και στη βελτιστοποίηση των καθημερινών επιχειρηματικών λειτουργιών.

Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου υποδηλώνει ότι τα μικρά, τοπικά δίκτυα διανομής, μικρές εταιρίες αλλά και επιχειρήσεις μπορεί να είναι πιο βιώσιμα από το παραδοσιακό μοντέλο mega-shed για διεθνή και εθνικά δίκτυα διανομής.

Η συλλογή, η επεξεργασία και η ανάλυση δεδομένων είναι τομείς που εγγυημένα θα αλλάξουν για τον τομέα της αποθήκευσης. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη στραφεί σε πλήρως ψηφιακά συστήματα διαχείρισης δεδομένων, παρέχοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και προσβασιμότητα σε όλες τις καθημερινές λειτουργίες.

Με λίγα λόγια....

Η έξυπνες αποθήκες είναι εδώ και παρέχουν ένα σαφές πλεονέκτημα στις εταιρείες που το χρησιμοποιούν τέτοιου είδους συστήματα Η έξυπνη αποθήκευση βελτίωσε την παραγωγικότητα, εξοικονόμησε κόστος και παρείχε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και προσφορές υπηρεσιών. Ο αυτοματισμός αποθήκης, η ψηφιοποίηση και η ενοποίηση διαδικασιών και η χρήση ολοκληρωμένης τεχνολογίας για την ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα βασικά συστήματα είναι μερικοί από τους τομείς όπου η τεχνολογία έξυπνης αποθήκευσης έχει σημαντικό αντίκτυπο. Η υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας μπορεί να προσφέρει καλύτερη ικανότητα να συμβαδίζει με τη ζήτηση των καταναλωτών και την πίεση του ανταγωνισμού, καθιστώντας την μια έξυπνη επιλογή για τις επιχειρήσεις-εταιρίες.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.