Οθόνες αυτοκινήτου με ολογραφική τεχνολογία από την Envisics


Η Envisics, μια εταιρεία τεχνολογίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, συγκέντρωσε πρόσφατα μια σημαντική επένδυση από τη Jaguar Land Rover και τη Stellantis στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης. H χρηματοδότηση αυτή θα παράσχει τους απαραίτητους πόρους στην εταιρεία για να επεκτείνει και να συνεχίσει να κατασκευάζει μονάδες επαυξημένης πραγματικότητας εξοπλισμένες με ολογραφικές οθόνες head-up για αυτοκίνητα.

Με έδρα το Milton Keynes, η Envisics έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Hyundai και τη General Motors. Η τεχνολογία πρόκειται να παρουσιαστεί στην Cadillac Lyriq του 2024, καθιστώντας το πρώτο αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί το νέο σύστημα. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της καινοτόμου τεχνολογίας της Envisics είναι η ικανότητά της να ενσωματώνει πληροφορίες ολογραφικά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς να απαιτείται από τον οδηγό να απομακρύνει την εστίασή του από το δρόμο.

Ο Stellantis ήταν ένθερμος υποστηρικτής της Envisics εδώ και αρκετό καιρό, με την εταιρεία να κέρδισε την κατηγορία Automotive Tech στα Stellantis Startup Awards το 2022. Η Jaguar Land Rover ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που αναγνώρισε τις δυνατότητες της ολογραφικής τεχνολογίας της Envisics για συστήματα head-up εμφάνιση και έγινε ο αρχικός πελάτης της τεχνολογίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jamie Christmas της Envisics αναφέρει 

Αυτό που τείνουμε να βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες είναι καθαρή επιστημονική φαντασία, δεν είναι ολογραφική τεχνολογία. Και αυτό που βλέπουμε συχνά στην πραγματική ζωή δεν είναι ολογραφικό, είναι βασικά μια διαφανής οθόνη με μια εικόνα που προβάλλεται πάνω της. Αυτό είναι πραγματικά αυτό που συμβαίνει με ένα συμβατικό head-up display.
Αυτό που κάνουμε εμείς είναι πραγματική ολογραφία, μετακίνηση πληροφοριών μέσα στον τρισδιάστατο χώρο. Αυτό έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα. Όλα πηγάζουν από το γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε με την ταχύτητα του φωτός. Το όφελος είναι ότι μπορείς να τοποθετήσεις τον πίνακα οργάνων στη σωστή ακριβώς απόσταση, ώστε να διευκολύνεται η όραση του οδηγού, ενισχύοντας την επίγνωση της κατάστασης.


Η τεχνολογία αιχμής της Envisics δεν είναι μόνο πιο συμπαγής και λιγότερο δυσκίνητη στην εγκατάσταση σε ένα ταμπλό οχήματος από τα συμβατικά συστήματα προβολής, αλλά καταναλώνει επίσης λιγότερη ενέργεια. Οι προβολές επαυξημένης πραγματικότητας κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι έτοιμες να γίνουν πανταχού παρούσες τα επόμενα χρόνια, με αποτέλεσμα τη μείωση του εσωτερικού χώρου της καμπίνας που αφιερώνεται στις ψηφιακές οθόνες. Δείτε το παρακάτω εκπληκτικό βίντεο.

O CEO της Envisics τα Χριστούγεννα είπε:

Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει πλέον στο μέγιστο αριθμό οθονών που μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα αυτοκίνητο. 

Η αγορά αυτής της τεχνολογίας προβλέπεται να επεκταθεί από 1,6 εκατομμύρια μονάδες το 2022 σε 19,1 εκατομμύρια μονάδες το 2023. 


Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.