Δίκτυα Wi-Fi Mesh σε ξενοδοχεία πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα ξενοδοχεία σήμερα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία για να προσφέρουν στους επισκέπτες μια άνετη και απρόσκοπτη εμπειρία αλλά βέβαια χρησιμοποιούνται και από τους ίδιους τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία τεχνολογίας σε ένα ξενοδοχείο είναι ένα ισχυρό και αξιόπιστο δίκτυο Wi-Fi. Ορισμένοι θα λέγανε ότι καλύτερα να μην έχουν να φάνε οι πελάτες σε ένα ξενοδοχείο παρά να μην υπάρχει ίντερνετ για να συνδεθούν λέμε τώρα.

Τα δίκτυα πλέγματος Wi-Fi στα ελληνικά (Wi-Fi mesh στα αγγλικά) χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τα ξενοδοχεία για να παρέχουν στους επισκέπτες πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας σε όλη την ιδιοκτησία.

Τι είναι ένα δίκτυο Wi-Fi Mesh;

Το δίκτυο Wi-Fi mesh είναι ένας τύπος ασύρματου δικτύου που χρησιμοποιεί πολλούς κόμβους (Σημεία πρόσβασης) για να παρέχει κάλυψη σε μια μεγάλη περιοχή. Οι κόμβοι συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν νεκρά σημεία ή περιοχές με αδύναμα σήματα. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά δίκτυα Wi-Fi που έχουν ένα μόνο σημείο πρόσβασης, τα δίκτυα πλέγματος Wi-Fi έχουν πολλούς κόμβους που συνδέονται ασύρματα μεταξύ τους. Αυτό δημιουργεί μια απρόσκοπτη και αξιόπιστη σύνδεση που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή.


Πλεονεκτήματα των δικτύων Wi-Fi Mesh στα ξενοδοχεία


1. Καλύτερη κάλυψη

Τα δίκτυα Wi-Fi mesh μπορούν να παρέχουν καλύτερη κάλυψη σε σύγκριση με τα παραδοσιακά δίκτυα Wi-Fi, καθιστώντας δυνατή την παροχή υψηλής ταχύτητας πρόσβασης στο Διαδίκτυο στους επισκέπτες σε κάθε σημείο του ξενοδοχείου. υπάρχουν διάφορα μοντέλα που μπορούν να καλύψουν από 100 έως 400 τ.μ. ή και παραπάνω.

2. Επεκτασιμότητα

Τα δίκτυα πλέγματος Wi-Fi επεκτείνονται εύκολα ανάλογα με τις ανάγκες, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ξενοδοχεία που αναπτύσσονται ή επεκτείνονται συνεχώς.

3. Ευκολία διαχείρισης

Τα δίκτυα πλέγματος Wi-Fi μπορούν να διαχειρίζονται και να ρυθμίζονται κεντρικά, διευκολύνοντας το προσωπικό του ξενοδοχείου να διαχειρίζεται το δίκτυο και να διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

4. Αξιόπιστες συνδέσεις

Οι πολλαπλοί κόμβοι σε ένα δίκτυο Wi-Fi mesh παρέχουν μια πιο αξιόπιστη σύνδεση σε σύγκριση με τα παραδοσιακά δίκτυα Wi-Fi, διασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες έχουν αδιάλειπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ειδικά τα συστήματα Mesh Wi-Fi είναι επόμενης γενιάς Wi-Fi 5 και 6, κάνοντας χρήση των ζωνών 2,4 και 5GHz ή και 6GHz, με τουλάχιστον τέσσερις ροές μετάδοσης και λήψης (δύο σε κάθε ζώνη), παρέχοντας μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρητικότητα δικτύου.

5. Ασφάλεια

Τα δίκτυα πλέγματος Wi-Fi χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες κρυπτογράφησης για την ασφάλεια του δικτύου και την ασφάλεια των δεδομένων επισκεπτών.


Μειονεκτήματα των δικτύων Wi-Fi Mesh στα ξενοδοχεία


1. Κόστος

Τα δίκτυα πλέγματος Wi-Fi μπορεί να είναι πιο ακριβά σε σύγκριση με τα παραδοσιακά δίκτυα Wi-Fi, κάτι που μπορεί να είναι ανησυχητικό για μικρότερα ξενοδοχεία με περιορισμένους προϋπολογισμούς.

2. Τεχνικές γνώσεις

Η εγκατάσταση ενός δικτύου Wi-Fi mesh ενδέχεται να απαιτεί ένα συγκεκριμένο επίπεδο τεχνικών γνώσεων και μπορεί να είναι απαραίτητο να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το εγκαταστήσει.

3. Τοποθέτηση

Για να έχετε την καλύτερη απόδοση από ένα δίκτυο Wi-Fi mesh, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τους κόμβους σε κεντρικές τοποθεσίες και μακριά από άλλα ηλεκτρονικά που μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές.

4. Παρεμβολές

Όπως κάθε ασύρματο δίκτυο, τα δίκτυα πλέγματος Wi-Fi μπορούν να επηρεαστούν από παρεμβολές από άλλες συσκευές στην περιοχή, όπως φούρνους μικροκυμάτων και ασύρματα τηλέφωνα.

5. Περιορισμένη εμβέλεια

Η εμβέλεια κάθε κόμβου σε ένα δίκτυο Wi-Fi mesh είναι περιορισμένη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον κόμβους για να καλύψετε ένα μεγάλο ξενοδοχείο.

Τελικό συμπέρασμα...

👍Τα δίκτυα Wi-Fi mesh είναι ένα ισχυρό εργαλείο για ξενοδοχεία που θέλουν να παρέχουν στους επισκέπτες τους γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Είναι συχνά η καλύτερη λύση για την παροχή αξιόπιστης και απρόσκοπτης κάλυψης χωρίς αποσυνδέσεις και κάλυψη σε νεκρά σημεία. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα δίκτυο Wi-Fi mesh έχει σχεδιαστεί για να εξαλείφει τα νεκρά σημεία και να παρέχει αξιόπιστη κάλυψη σε μια μεγάλη περιοχή χρησιμοποιώντας πολλούς κόμβους που συνεργάζονται. Οι κόμβοι επικοινωνούν μεταξύ τους για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν περιοχές με αδύναμο σήμα ή καθόλου σήμα, παρέχοντας στους επισκέπτες συνεπή και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στο ξενοδοχείο.

👎Τα εταιρικά συστήματα Wi-Fi (Enterprise-grade Wi-Fi) μπορούν επίσης να είναι κατάλληλα για μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά ενδέχεται να μην παρέχουν το ίδιο επίπεδο κάλυψης και αξιοπιστίας με ένα δίκτυο Wi-Fi mesh. Με αυτές τις λύσεις, ενδέχεται να εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές με ασθενή σήματα ή νεκρά σημεία, τα οποία μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα αποσυνδέσεις ή αργές ταχύτητες Διαδικτύου.

❗Για ένα μεγάλο ξενοδοχείο που απαιτεί αξιόπιστη και απρόσκοπτη κάλυψη Wi-Fi, το δίκτυο Wi-Fi mesh είναι η καταλληλότερη λύση, καθώς έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εξάλειψη των νεκρών σημείων και την παροχή αξιόπιστης και γρήγορης πρόσβασης στο διαδίκτυο στους επισκέπτες σε όλη την ιδιοκτησία. Αναζητήστε μοντέλα με το πιο πρόσφατο πρότυπο Wi-Fi (WiFi 5ac, 6ax ή 6E το "Ε" σημαίνει επέκταση η βελτιωμένη θα λέγαμε έκδοσή της ζώνης που παρέχει 6 Ghz). Για διαμερίσματα και μικρά σπίτια αρκούν 2 ή 3 σημεία πρόσβασης Mesh αν έχετε κάποιοι την περιέργεια.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.