Το ChatGPT η τεχνητή νοημοσύνη που θα αλλάξει το ίντερνετ που ξέρουμε

Πέρσι στις 30 Νοέμβριου κυκλοφόρησε το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT με πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη. Είναι μια καινοτομία του οποίου οι δυνατότητες εντυπωσιάζουν. Είναι το καλύτερο chatbot τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφόρησε ποτέ σύμφωνα με την New York Times. Η τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό σε όλους τους τομείς, ανανεώνετε πολύ συχνά και προστίθενται κάθε φορά νέες δυνατότητες όπως και η βιοτεχνολογία και η τρισδιάστατη εκτύπωση.

Ακόμα και κάποιες επιχειρήσεις έχουν αναπτύξη τα δικά τους chatbot ή chatterbot είναι εφαρμογές λογισμικού που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές συνομιλίες μέσω μηνυμάτων κειμένου ή μετατροπής κειμένου σε ομιλία, αντί να σας απαντά ένας άνθρωπος αναλαμβάνει αυτό την επικοινωνία και την εξυπηρέτηση αυτή.

 Αυτό έχει κάποια πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι υπάρχει μια υπηρεσία στην επιχείρηση που θέλουμε να απευθυνθούμε και μας απαντά και μας λύνει τις απορίες 24 ώρες το 24ωρο εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό χρηστών, επίσης δεν χρειάζεται να προσλάβουμε κάποιον υπάλληλο γι' αυτό με τον οποίο θα έχουμε έξοδα σαν επιχείρηση και θα λειτουργεί μόνο 8 ώρες και με συγκεκριμένα λιγότερο κατά πολύ αριθμό χρηστών. Τα μειονεκτήματα είναι ότι θα λιγοστέψουν οι θέσεις εργασίας σε αυτό τον τομέα, χάνετε το "πρόσωπο" της εταιρίας γιατί αλλιώς μιλάς με έναν άνθρωπο αλλιώς με μια τεχνητή νοημοσύνη και συγκεκριμένα ειδικά σήμερα που οι περισσότερες είναι περιορισμένες στις απαντήσεις τους και την κατανόηση τους από τον άνθρωπο αλλά η συγκεκριμένη εφαρμογή έρχεται για τα τα αλλάξει όλα αυτά.

Τι είναι το ChatGPT

Τι είναι λοιπόν το ChatGPT (Παραγωγικός Προ-εκπαιδευμένος Μεταλλάκτης-(Generative Pre-trained Transformer)) είναι μια εφαρμογή που δημιούργησε η αμερικανική εταιρία OpenAI η οποία είναι μια εταιρία έρευνας και ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης που ιδρύθηκε από τον Ίλον Μασκ και τον Σαμ Άλτμαν το 2015. Είναι ένα πολυεργαλείο θα λέγαμε αν και είναι κάτι παραπάνω από αυτό το οποίο είναι μάλιστα και δωρεάν, θα αλλάξει εντελώς τις τυπικές διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης που ξέρουμε ακόμα και την εταιρία κολοσσό όπως είναι η Google. Τίποτα δεν παραμένει το ίδιο. 

Εισέρχεστε στον ιστότοπο της OpenAI απαιτείται εγγραφή και εκεί μπορείτε να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή συνομιλία με την μηχανή τεχνητής νοημοσύνης η οποία έχει πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφοριών, ερωτοαπαντήσεων δηλαδή. Όχι μόνο μπορείτε να κάνετε μια συζήτηση αλλά μπορεί να λύση μαθηματικά προβλήματα να βρει λάθη - σφάλματα σε έναν κώδικά σε γλώσσα προγραμματισμού, να γράψει επιστολές και φοιτητικές εργασίες, τραγούδια, να γράψει ποίηση και λογοτεχνία, βιβλία να εξηγήσει ψυχολογικά προβλήματα κτλ. σε πολύ σύντομο χρόνο. Θα τα γράψει τόσο τέλεια σαν να τα έγραψε άνθρωπος. Μπορείτε να το ρωτήσετε για τον καιρό σε συγκεκριμένο μέρος και να σας απαντήσει άμεσα τη καιρό κάνει την χρονική στιγμή που του είπατε π.χ. τώρα, αύριο κτλ.

Φυσικά μια τέτοια επιτυχία δεν θα μπορούσαν να αγνοήσουν εταιρίες όπως η Microsoft η οποία θα επενδύσει στην εταιρία αυτή 10 δισ. εκατομμύρια δολάρια με σκοπό την αξιοποίηση των εργαλείων της.

Η εξέλιξη αυτού τρομάζει πολλούς όπως ο διευθύνων σύμβουλος του Coursera Jeff Maggioncalda μιλά για την εμπειρία του δοκιμάζοντας την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ανέφερε συγκεκριμένα στην Cadie Thompson του Insider στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2023

Έμοιαζε με μαγεία.

"Την πρώτη φορά που κάθισα μπροστά στο ChatGPT, είπα "αυτό δεν είναι δυνατόν" ανάφερε ότι "το ChatGPT είναι «game changer» που μου τρελαίνει το μυαλό"  και το χρησιμοποιεί ως "βοηθό γραφής" και "συνεργάτη στο blog του".

Αν ρωτήσετε το ChatGPT τι είναι; θα σας απαντήσει

"Δεν είμαι άνθρωπος, αλλά ένα πρόγραμμα υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε ερωτήσεις και να παρέχει πληροφορίες για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων"

Μέχρι και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk που είναι και χορηγός αυτής της εφαρμογής το χαρακτήρισε «τρομακτικά καλό» και προειδοποίησε: 

«Δεν είμαστε μακριά από την επικίνδυνα ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη».



Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.