Εγκατάσταση από Windows 10 σε Windows 11

Μετά το καλοκαίρι του '21 κυκλοφορίας των Windows 11 το λειτουργικό έχει σταθεροποιηθεί αρκετά υπάρχει προσθήκη νέων λειτουργιών και βελτιώσεων σε σύγκριση με τα Windows 10. Οι χρήστες που θέλουν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα από τα Windows 10 στα Windows 11 μπορούν να το κάνουν δωρεάν εφόσον πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικού για την εκτέλεση των Windows 11 και διαθέτουν τα Windows 10 μιλάμε δηλαδή για υπολογιστές τις τελευταίας 8ετίας.  



Μπορείτε να ελέγξετε εάν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει τα Windows 11 μέσω της εφαρμογής PC Health Check.

Για να εμφανιστεί το μήνυμα αναβάθμισης πρέπει τα Windows 10 να τα έχουμε ενημερωμένα  Ρυθμίσεις ➜ Ενημέρωση και ασφάλεια ➜  Έλεγχος για ενημερώσεις και ενεργοποιημένα (κλειδί των windows) από κει και μετά είναι θέμα χρόνου να εμφανιστεί η επιλογή αναβάθμισης όπως βλέπετε παρακάτω στο Windows Update. 


Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία για προληπτικούς λόγους που μπορεί να πάει κάτι στραβά δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας (Backup) των αρχείων σας. Διατηρούνται τα αρχεία μας και τα προγράμματα κατά την αναβάθμιση και μετά το τέλος της αναβάθμισης.

1. Κάνουμε κλικ Λήψη και εγκατάσταση

2. Ακολουθούμε τις οδηγίες για εγκαταστήσουμε το νέο λειτουργικό

3. Εφόσον υπάρχει κλειδί των Windows δεν χεριάζετε να κάνουμε προσθέσουμε άλλο.

Εφόσον πληρείται τις ελάχιστες απαιτήσεις υλικού και έχετε τα Windows 10 στην τελευταία ενημέρωση και ενεργοποιημένα αλλά δεν εμφανίζετε η επιλογή αναβάθμισης πηγαίνετε εδώ για να δείτε αναλυτικά την διαδικασία.

Μπορείτε να επιστρέψετε στα Windows 10 εύκολα

Αν για κάποιο λόγο είτε έχουμε κάποια προβλήματα είτε δεν μας άρεσε το νέο λειτουργικό κτλ. μπορούμε να επιστρέψουμε στα Windows 10 σε 10 μέρες από την ημέρα που κάναμε την αναβάθμιση μόνο κατά την διάρκεια που δοκιμάζετε το νέο λειτουργικό μην κάνετε εκκαθάριση δίσκου γιατί θα αφαιρεθούν κάποια ζωτικής σημασίας αρχεία για να μπορέσετε να πάτε πίσω στα 10 και φυσικά μετά το πέρας των 10 ημερών τα συγκεκριμένα αρχεία θα αφαιρεθούν αυτόματα και δεν θα μπορείτε να πάτε πίσω στα 10.

Για να πάτε πίσω στα Windows 10 πηγαίνετε:

Ρυθμίσεις ➜ Σύστημα  Αποκατάσταση  Επιστροφή


Δείτε ακόμα: Εγκατάσταση των Windows 11 με τον βοηθό
                       Καθαρή Εγκατάσταση Windows 11 από USB Flash drive
                       Κατεβάστε τα  Windows 11 σε μορφή .iso

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 
Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.