Millennials και τεχνολογία και σύγκριση με την Γενιά Ζ


Είναι η γενιά γεννημένη από το 1985 μέχρι 1996 (διαφέρουν οι χρονιές ανάλογα με την πηγή που βρήκα) αυτή η γενιά ανθρώπων που γεννήθηκαν μια από αυτές τις χρονιές λέγονται millennials ("τα παιδιά της χιλιετίας").Πως τα πάει αυτή η γενιά με την τεχνολογία; καλύτερα από κάθε προηγούμενη γενιά και όχι μόνο στον τομέα τις τεχνολογίας. Είναι η γενιά που βοηθήσαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες σε μεγάλο βαθμό αφού από την παιδική τους ηλικία είχαν έρθει σε επαφή με αυτή.

Είναι λένε φιλόδοξοι,περίεργοι,οργανωτικοί,αφοσιωμένη,υπομονετική,ανοιχτόμυαλοι και πιο μορφωμένοι ψηφιακή γενιά σε σύγκριση πάντα με τις παλαιότερες γενιές. Γενικά λένε θέλουν να δημιουργούν ευκαιρίες και να υπάρχει μια πρόοδος και ουσιαστικές αλλαγές. Οι Millennials παρακινούνται από την επιθυμία να κάνουν τον κόσμο καλύτερο και φέρνουν αυτήν την επιθυμία μαζί τους για να λειτουργήσουν έτσι παντού. Σε μια έρευνα που έγινε στην Αμερική το 2019 το 86% των Millennials χρησιμοποιούν κοινωνικά μέσα σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές 93% χρησιμοποιούν smartphone 55% υπολογιστές και Tablet. Στο τομέα της εργασίας επικεντρώνονται κυρίως σε βελτιωμένα προγράμματα ανταμοιβής και αναγνώρισης στην εργασίας τους. Το χρήμα δεν είναι το παν,  οι millennials που εργάζονται στον κλάδο της τεχνολογίας θέλουν θέσεις εργασίας με ευέλικτα ωράρια. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 60% από αυτούς θα δεχόταν μείωση μισθού 250 € το μήνα (3.000 € ετησίως) σε αντάλλαγμα για τη δυνατότητα εύρεσης καλύτερης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και να οργανώσουν το χρόνο τους με έναν πιο αυτόνομο, ανεξάρτητο τρόπο.

Σύμφωνα με τα λόγια της Helena Torras, CEO και συνιδρυτή της B-Wom και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Barcelona Tech City ,

«Οι άνθρωποι θέλουν να εργάζονται σε νεοσύστατες εταιρείες για τα έργα που προσφέρουν, την αυτονομία και τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων σχετικά με την καθημερινή τους στη δουλειά". Ένα μοντέλο εργασίας που τους επιτρέπει να έχουν ισορροπία και χρόνο εργασίας με τους φίλους, την οικογένεια και άλλα πάθη και ενδιαφέροντα είναι πολύ σημαντικό για τους millennials.

Συνδεδεμένος με την ιδέα του χρήματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής στο CyberClick, ο David Tomás , υποστήριξε ότι

«Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται ότι ο μισθός τους ταιριάζει με άλλες προσφορές στην αγορά. Ωστόσο, οι millennials είναι ανοιχτοί στο να παραιτηθούν από ένα μέρος του μισθού τους προκειμένου να ενταχθούν σε μια δυναμική εταιρεία με σαφή αποστολή αντί για μια άκαμπτη επιχείρηση όπου δεν συμβαίνει τίποτα. Στην πραγματικότητα, θα έφευγαν ακόμη και από τις δουλειές τους χωρίς να έχουν άλλη επιλογή να επιστρέψουν επειδή δεν πιστεύουν σε ένα έργο ή τη διαχείριση του »


Παρόλο που ο μισθός είναι σημαντικός και προφανώς ο κύριος λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε, δεν είναι πλέον ο καθοριστικός παράγοντας, αλλά η ευκαιρία να μάθουμε, να μεγαλώσουμε και να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και σταθερότητα.Ενώ οι millennials και Gen Z επιδιώκουν ταχύτερη εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στο χώρο εργασίας, οι ηλικιωμένοι εργαζόμενοι συνήθως θέλουν να κάνουν την υπάρχουσα τεχνολογία πιο φιλική προς τον χρήστη, σύμφωνα με την έκθεση CompTIA.

«Υπάρχει μια μεγαλύτερη καμπύλη μάθησης και ίσως κάποια μεγαλύτερη αντίσταση στη χρήση ορισμένων από αυτά τα νέα εργαλεία από ηλικιωμένους εργαζόμενους», λέει ο Ostrowski


Ποσοστά

  • Το 79% των Millennials κοιμούνται δίπλα με το κινητό τους το οποίο και θα τσεκάρουν μια φορά την νύχτα.
  • Το 73% των Millennials δηλώνει ότι η τεχνολογία έχει κάνει την ζωή μας στην εργασία μας πιο εύκολη, αλλά το 47% των παλαιότερων γενιών συμφωνούν με αυτό.
  • Η κορυφαίες διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν περισσότερο οι Millennials είναι το Google,Youtube,Facebook,Instagram,Amazon.
  • To 43% των Millennials αναφέρει ότι η τεχνολογία βλέπει την τεχνολογία σαν δίκοπο μαχαίρι και ο τεχνολογικός φόβος μπορεί κάποια μέρα να κάνουν τον ρόλο τους ξεπερασμένο.
  • Έχουν χρησιμοποιήσει VR τεχνολογία 37% των Millennials ενώ οι προηγούμενες μόλις 15%


Σε σύγκριση με την επόμενη γενιά Z





Η Gen Z's ή iGeneration (Γενιά Ζ) η επόμενη γενιά από αυτή των millenians (1997-2006) είναι πιο ακόμα πιο εξοικειωμένη με την τεχνολογία είναι δημιουργικοί, καινοτόμοι και επιχειρηματικοί μην ξεχνάτε ότι γεννήθηκαν την εποχή των έξυπνων τηλεφώνων και άλλων συσκευών είναι εξοικειωμένοι με αυτή σε μικρό χρονικό διάστημα, η Goldman Sachs μάλιστα αναφέρει ότι οι μισοί από αυτούς περνάνε έως και 10 ώρες στο διαδίκτυο. Αλλά έχουν περάσει και από δύσκολους και περίπλοκους καιρούς με αποτέλεσμα να έχουν προσαρμοστεί καλά λαμβάνοντας πρωτοβουλίες, αμφισβητούν για να δουν αν υπάρχει κάτι καλύτερο στα διάφορα πράγματα με τα οποία καταπιάνονται  Οι περισσότεροι από αυτούς προσπαθούν και θέλουν να ανοίξουν την δική τους επιχείρηση. Ακόμη είναι επινοητικοί και ρεαλιστικοί γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πληροφορίες για κάτι στο διαδίκτυο ξέρουν να ψάχνουν και δεν έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται πίσω από κάποιους άλλους γιατί έχουν περισσότερη εμπειρία, το ίδιο ισχύει και για τις μελλοντικές γενιές. Η σχέσεις γενικά θα λέγαμε με τους millenias θα λέγαμε είναι πολύ καλή. Σε μια έρευνα που έγινε στην Αμερική (Way to Work) οι Millennials εκτιμούν τη σταθερότητα (34%), ενώ ο Gen Z δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην εύρεση της δουλειάς των ονείρων τους (32%) ακόμη οι περισσότεροι Gen Z ακολουθούν την επιρροή των γονιών τους (42%), σε σύγκριση με τους Millennials  τους (36%).Είναι η γενιά που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα (multitasking).

Ποσοστά

  • ο 80% κάνει online αγορές.
  • Το 67% χρησιμοποιεί το Facebook,  23% Snapchat και τo 32% Instagram.
  • Το 79% της γενιάς Ζ θα έδινε προσοχή σε κάτι που χρησιμοποιεί την «εικονική πραγματικότητα» στα social media.

Πηγή 1 | Πηγή 2 | Πηγή 3 | Πηγή 4


 Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.