Ενημερώστε το PlayStation 5 αυτόματα και χειροκίνητα


Με τις ενημερώσεις που κάνετε γενικά στις συσκευές σας αποκτάτε νέες λειτουργίες και διάφορες διορθώσεις προβλημάτων και προβλημάτων ασφαλείας. Tο PS5 έχει την δυνατότητα να κάνει αυτόματα τις ενημερώσεις ή και χειροκίνητα όποτε θέλετε εσείς για την σωστή λειτουργία του.

1. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε το PS5.

2. Επάνω δεξιά στη γωνία της οθόνης επιλέξτε Ρυθμίσεις (Settings).

3. Στο κυλιόμενο μενού που θα εμφανιστεί πηγαίνετε προς τα κάτω και επιλέγετε Σύστημα (System).

4. Στη συνέχεια δείτε αν έχετε τσεκάρει την ενότητα Λογισμικό συστήματος (System Software) από τα αριστερά. Μετά επιλέξτε Ενημέρωση και ρυθμίσεις λογισμικού συστήματος (System Software Update and Settings) από την λίστα επιλογών.

5. Στη συνέχεια επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού συστήματος (Update System Software).Βέβαια προτείνω να ενεργοποιήσετε και την Αυτόματη εγκατάσταση αρχείων ενημέρωσης αρχείων(Download Update Files Automatically) και την Αυτόματη εγκατάσταση αρχείων ενημέρωσης (Install Update Files Automatically), εάν δεν είναι ενεργοποιημένες.Με τις επιλογές αυτές το σύστημα σας θα ενημερώνεται αυτόματα όταν το PS5 βρίσκετε σε κατάσταση ηρεμίας. Ακόμη ενεργοποιήστε την επιλογή που βρίσκετε Ρυθμίσεις (Settings)
Εξοικονόμηση ενέργειας (Power Saving) Διαθέσιμες δυνατότητες σε κατάσταση ηρεμίας (Features Available in Rest Mode) και δείτε αν έχετε ενεργοποιήστε την Διατήρηση σύνδεσης στο Διαδίκτυο (Stay Connected to the Internet), έτσι ώστε το σύστημά σας να λαμβάνει ενημερώσεις ακόμη και αν το έχετε απλά ανοιχτό.

6. Πηγαίνετε στις επιλογές ενημέρωσης λογισμικού συστήματος για να ελέγξετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις η πιο απλή επιλογή είναι η Ενημέρωση μέσω Διαδικτύου (Update Using Internet). Με αυτή την επιλογή ελέγχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα και θα σας ενημερώνει εάν εντοπίζει κάποια καινούργια λήψη. Μόλις ολοκληρωθεί κάποια λήψη το σύστημά πρέπει να κάνει επανεκκίνηση για να εφαρμόσει τις νέες λειτουργίες.

Και για να δείτε αναλυτικά τη προσφέρει κάθε καινούργια ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα.

Ενημερώστε το Playstation 5 μέσω USB Flash drive

Αν για κάποιο λόγο δεν γίνετε ενημέρωση ή κάτι πάει στραβά με τον παραπάνω τρόπο, σιγουρευτείτε καταρχάς αν υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο. Πηγαίνετε για να το ελέγξετε αυτό στο κύριο μενού Ρυθμίσεις (Settings) και επιλέξτε Δίκτυο (Network) Κατάσταση σύνδεσης (Connection Status). Δείτε αν είστε συνδεδεμένοι στο PlayStation Network.


Έχοντας ένα φλασάκι (USB Flash drive) το διαμορφώνετε ως FAT32 χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας. Όταν ολοκληρωθεί η μορφοποίηση δημιουργήστε μέσα ένα φάκελο που ονομάζεται "PS5" (Όλα κεφαλαία). Μέσα στο φάκελο δημιουργήστε έναν άλλο φάκελο που ονομάζεται "UPDATE" (επίσης  όλα κεφαλαία).

Στη συνέχεια κατεβάστε από την σελίδα την τελευταία ενημέρωση και τοποθετήστε την στο φάκελο "UPDATE".Μετά συνδέεται το φλασάκι στο PS5 σας και πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις(Settings) Ενημέρωση λογισμικού συστήματος και Ρυθμίσεις(System Software Update and Settings ) Ενημέρωση λογισμικού συστήματος(Update System Software ) Ενημέρωση από τη μονάδα USB (Ενημέρωση από τη μονάδα USB) για να την εγκαταστήσετε. Αν θέλετε περισσότερες οδηγίες σχετικά με την εγκατάσταση μέσω USB Flash drive πηγαίνετε στην επίσημη σελίδα.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.