Η Intel θα ανακοινώσει επίσημα μέσα στο 2017 τους επεξεργαστές Core 8ης γενιάς

intelΣτο δεύτερο μισό του 2017 η Intel θα ανακοινώσει επίσημα τους 8ης γενιάς επεξεργαστές Core. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά επεξεργαστών θα παραμείνει σε διαδικασία κατασκευής στα 14nm. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά στη σειρά, που επιμένει σε 14nm.

Η Intel δεν έχει αποκαλύψει ακόμη πολλές λεπτομέρειες για τους νέους επεξεργαστές, αλλά αναφέρει ότι θα παρέχουν 15% καλύτερη απόδοση, όπως έγινε με τους 7ης γενιάς επεξεργαστές Core, την περασμένη χρονιά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η επερχόμενη ανανέωση μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην low-voltage σειρά Y και U, επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται κυρίως σε πολύ λεπτά και ελαφριά notebooks. H εταιρεία έκανε το ίδιο με τους επεξεργαστές 7th generation, το δεύτερο μισό του 2016, αλλά προς το παρόν η ίδια δεν έχει κάνει καμία επίσημη επιβεβαίωση.

Τέλος, έχουν ακουστεί φήμες ότι οι επεξεργαστές Intel Skylake 10nm, θα καθυστερήσουν. Όμως, ακόμη και τότε, η Intel δεν αναμένεται να κάνει γρήγορα τη μετάβαση στη νέα τεχνολογία. Η Intel επισημαίνει ότι η μελλοντική χρήση της διαδικασίας είναι «ρευστή» και εξαρτάται από τα διάφορα τμήματα. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανό η σειρά Xeon, που προορίζεται για data centers, να έχει προτεραιότητα για 10nm chips.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.