Καταψήφισε την ACTA η Ευρωβουλή

Με  478 ψήφους κατά και μόνο 39 υπέρ τα μέλη της Ευρωβουλής απέρριψαν την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία και τα προϊόντα-«μαϊμού».

Σχεδόν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι) είχαν ταχθεί εναντίον της ACTA. Εξαίρεση αποτέλεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο ζήτησε την αναβολή της ψηφοφορίας εξηγώντας ότι η συνθήκη έχει έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και συνεπώς θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι να βγει η απόφαση για τη νομιμότητάς της. Παρόλα αυτά το αίτημα του δεν έγινε δεκτό.

Άλλωστε ήδη η Πέμπτη Κοινοβουλευτική Επιτροπή “Διεθνούς Εμπορίου” είχε ζητήσει να απορριφθεί το νομοσχέδιο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ και οι Επιτροπές “Νομικών Υποθέσεων”, “Κοινωνικών Ελευθεριών”, “Βιομηχανίας” και “Διεθνούς Ανάπτυξης” είχαν απορρίψει την ACTA τις προηγούμενες εβδομάδες και είχαν προτείνει και αυτές με την σειρά τους την μη ψήφιση του νομοσχεδίου από το Κοινοβούλιο.


Πηγή:proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.