Δείτε 10 συνδέσμους για το τι πραγματικά γνωρίζει η Google για εσάς
Η Google διαθέτη πολλά δημοφιλή προϊόντα και υπηρεσίες (Youtube,Gmail,Chrome κτλ.) και σας παρέχει την δυνατότητα να μπορείτε να παρακολουθείτε τα δεδομένα σας στην διαχείριση του λογαριασμού σας. Υπάρχουν κάποια θα λέγαμε "κρυμμένα" δεδομένα στα οποία μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση και να δεις πληροφορίες τις οποίες δεν ήξερες ότι υπάρχουν, ξεχωριστά σε κάθε μια από τις διάφορες υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε. Βέβαια το πόσο αφήνεις να σε γνωρίζει η Google εξαρτάτε από τις ρυθμίσεις απορρήτου σας και περισσότερο από τις συσκευές, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε. Επίσης γνωρίζει τη έχετε πληκτρολογήσει στην γραμμή αναζήτησης του προγράμματος περιήγησις, τα βίντεο στο YouTube που έχετε παρακολουθήσει, τοποθεσίες κτλ. Δείτε παρακάτω 10 συνδέσμους για αυτές τις "κρυμμένες" πληροφορίες, μπορείτε να δειτε όλες σας τις δραστηριότητες σας στο ιστορικό των αναζητήσεων και πολλά άλλα.
Μάθε τι γνωρίζει η Google για εσένα.
1. Πίνακας ελέγχουΤο πρώτο πράγμα που βλέπουμε είναι ο πίνακας ελέγχου, εδώ μπορείτε να δείτε όλες σας τις αποθηκευμένες σας προσωπικές πληροφορίες μαζεμένες από όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τις Google που χρησιμοποιείτε.
Περιλαμβάνει όλο το ιστορικό των αναζητήσεων που έχετε κάνει από την πλατφόρμα αναζήτησης του Chrome τις συσκευές σας, το Youtube και τις διάφορες δραστηριότητες στον ιστό και στις εφαρμογές και το ιστορικό τοποθεσίας. Μπορείτε να διαγράψετε όλο το ιστορικό των υπηρεσιών ή μεμονωμένα. Ακόμα μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως το ιστορικό τις υπηρεσίας που σας ενδιαφέρει.
3. Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης
Εδώ μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε όλους τους αποθηκευμένους σας κωδικούς πρόσβασης από όλες σας τις συσκευές τις οποίες χρησιμοποιείτε, υπηρεσίες και τα προϊόντα της Google.
4. Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών
Στη δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών μπορείτε να δείτε τις ενέργειες που πραγματοποιείτε στις υπηρεσίες του Google όπως οι Χάρτες, Αναζήτηση και το GooglePlay. Ακόμη και σε διάφορες άλλες εφαρμογές και συσκευές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες Google ή τις εγγραφές φωνής και ήχου. Την δραστηριότητα αυτή η Google την κρατάει και την χρησιμοποιεί για την παροχή πιο εξατομικευμένων εμπειριών, όπως αναφέρει και ταχύτερων αναζητήσεων και πιο χρήσιμων προτάσεων εφαρμογών και περιεχομένου. Ελέγξτε και δείτε την δραστηριότητα σας, μπορείτε να την διαγράψετε και μη αυτόματα ή αυτόματα αν το επιθυμείτε.
5. Οι συσκευές σας
Δείτε τις συσκευές σας με τις οποίες έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες τις Google. Μπορείτε να δείτε την δραστηριότητα σας και τις τοποθεσίες με βάση την διεύθυνση IP σας. Ακόμη και τις συσκευές από τις οποίες έχετε αποσυνδεθεί τις τελευταίες 28 μέρες. Εδώ θα δείτε αν υπάρχει κάποια ύποπτη σύνδεση με κάποια συσκευή που δεν είχατε πρόσβαση.
6. Ιστορικό τοποθεσίας
Η Google κρατά το ιστορικό των τοποθεσιών των οποίων βρέθηκε η συσκευή σας. Σας παρέχει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτόματες προβλέψεις συχνών διαδρομών και βελτιωμένα αποτελέσματα αναζήτησης δημιουργώντας έναν ιδιωτικό χάρτη για εσάς. Γιατί παρακολουθεί το ιστορικό των τοποθεσιών; για να σας εμφανίζει σχετικές και καλύτερες διαφημίσεις με τα μέρη τα οποία έχετε επισκεφτεί.Μπορείτε να διαγράψετε τις τοποθεσίες, ημέρες ή ολόκληρο το ιστορικό τοποθεσίας. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή.
7. Ιστορικό YouTube
Υπάρχουν τρεις τρόποι να αποκτήσεις πρόσβαση στο ιστορικό του YouTube. Ο πρώτος είναι με τον σύνδεσμο παραπάνω, ο δεύτερος πηγαίνοντας Η δραστηριότητά μου Google ➜ Ιστορικό YouTube και ο τρίτος πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του YouTube ➜ Βιβλιοθήκη ➜ Ιστορικό. Μπορείτε να δείτε όλες σας τις αναζητήσεις που έχετε κάνει, μπορείτε να τις διαγράψετε μεμονωμένα ή αυτόματα ή απλά να κάνετε απο την ιστοσελίδα του παύση καταγραφής ιστορικού παρακολούθησης. Να ξέρετε όμως ότι δεν θα σας προτείνει σχετικά βίντεο από αυτά που έχετε είδη δει, θα σας προτείνει άλλα άσχετα σε σχέση με τα βίντεο που παρακολουθείτε.
8. Εξατομίκευση διαφημίσεων
Αν έχετε ενεργοποιημένη την εξατομίκευση διαφημίσεων θα σας εμφανίζει σχετικές διαφημίσεις ανάλογα την δραστηριότητα σας στις υπηρεσίες τις Google. Είναι επιλογή σας να εμφανίζονται σχετικές διαφημίσεις ή όχι.
9. Εφαρμογές με πρόσβαση στον λογαριασμό σας
Εδώ σας εμφανίζει όλες τις εφαρμογές τρίτων (Android apps κτλ.),ιστοσελίδες, επεκτάσεις του Chrome κτλ. στις οποίες έχετε πρόσβαση μέσω του λογαριασμού σας Google. Μπορείτε να καταργήσετε την πρόσβαση σε αυτές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον για να μην έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία. Μάλιστα θα εκπλαγείτε κάποιοι αν δεν γνωρίζατε αυτό το πόσες ιστοσελίδες ή και εφαρμογές χρόνων έχετε κάνει εγγραφή.
10. Έλεγχος ασφάλειας
Εδώ μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά για την δική σας ασφάλεια πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες αν υπάρχουν ασυνήθιστα συμβάντα ασφαλείας για παράδειγμα σύνδεση από νέα συσκευή ή η αλλαγή ευαίσθητης ρύθμισης λογαριασμού, επαλήθευση της ταυτότητας σας, αφού έχετε εισάγει των κωδικό πρόσβασης (Αριθμός τηλ., εφεδρικοί κωδικοί κτλ.) ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Ρυθμίσεις Gmail και οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης σας, όπου ελέγχετε την ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει στον Λογαριασμό σας Google και δείτε αν έχουν παραβιαστεί πόσο ισχυρή είναι και αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιον κωδικό πρόσβασης περισσότερες από μία φορές.
Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet για να συνεχίσω.
Δεν υπάρχουν σχόλια