Πώς αγοράζουμε προϊόντα από το εξωτερικό εν μέσω capital control;



Capital controls. "Ποιος φταίει;", "Πότε θα τελειώσουν;", "Πού βαδίζει η ελληνική οικονομία βρε αδερφέ;" είναι μερικά από τα ερωτήματα που τριγυρνούν στο μυαλό μας. Ο καθένας βέβαια για τους δικούς του λόγους, καθώς άλλος τα σκέφτεται γιατί πραγματικά αγχώνεται και άλλος επειδή δεν ξέρει πώς θα αγοράσει το OnePlus Two! Εμείς λοιπόν είμαστε υπέρ της εξωστρέφειας και για αυτό σήμερα θα δείξουμε ένα δοκιμασμένο τρόπο, για να φέρετε απ' έξω την αγαπημένη σας συσκευή!

Αυτή η διαδικασία μου θύμισε την πρώτη φορά που καταφέραμε να αγοράσουμε Nexus συσκευές από το Play Store, έναν οδηγό που αγαπήσατε τρελά και σήμερα πάμε να κάνουμε το ίδιο, για να εξυπηρετήσουμε όποιον ενδιαφέρεται για άλλη μια φορά. Θα χρησιμοποιήσουμε το PayPal το οποίο είναι ούτως ή άλλως μία ασφαλής υπηρεσία πληρωμών που όλοι εμπιστεύονται και φυσικά οφείλω να πω ότι δεν προτρέπουμε κανέναν να χρησιμοποιήσει τον οδηγό, τον οποίο δοκιμάσαμε και παρουσιάζουμε για επιστημονικούς σκοπούς, αλλά δείχνουμε απλώς πώς μεταφέρονται χρήματα μεταξύ τραπεζών και εταιριών όπως το PayPal.

Το σκεπτικό

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ότι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε ποσά από ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό. Το PayPal όμως εκτός από μεσάζων στις συναλλαγές μας, λειτουργεί και σαν προπληρωμένη κάρτα, που τη "φορτίζεις" με το ποσό που θέλεις έναντι μιας μικρής αμοιβής. Από τη στιγμή λοιπόν που τα χρήματά μεταφερθούν στο "Balance" του PayPal, βρίσκονται τεχνικά στο εξωτερικό, αφού η εταιρία δεν έχει έδρα στην Ελλάδα και έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να ψωνίσουμε!


Η διαδικασία

Αν και το PayPal διαθέτει την επιλογή "Top Up" με την οποία μπορούμε να μεταφέρουμε κεφάλαια από τον τραπεζικό λογαριασμό μας στο "PayPal balance", δεν την έχουμε δοκιμάσει και έτσι θα δείξουμε κάτι άλλο, θα θέλαμε να μάθουμε όμως αν κάποιος κατάφερε να κάνει αγορές και με αυτό τον τρόπο. Στη δική μας μέθοδο λοιπόν θα χρειαστούμε δύο λογαριασμούς PayPal (ιδανικά ιδιοκτησίας του ίδιου προσώπου) με μία τραπεζική κάρτα δηλωμένη στον κάθε έναν.

 Ξεκινάμε;

Από το λογαριασμό Α επιλέγουμε "Request Money" και δηλώνουμε το ποσό που αιτούμαστε αλλά και το email του λογαριασμού Β.


Στο email που έχουμε δηλώσει στο λογαριασμό Β, θα έρθει μία ειδοποίηση για πληρωμή. Ανοίγουμε το link που περιέχει και την αποδεχόμαστε.


Το ποσό μεταφέρεται από τον τραπεζικό λογαριασμό του Β, στο "PayPal balance" του Α με χρέωση από 1.9% έως 3.4% του αρχικού ποσού + 0,35€. Ας πούμε χονδρικά δύο με τρία ευρώ ανά 100€ συνολικού ποσού.
 
Τα χρήματα στο λογαριασμό Α βρίσκονται πλέον στο εξωτερικό και μπορούμε να αγοράσουμε αυτό που θέλουμε.
 
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε λοιπόν τις αγορές μας στο εξωτερικό, χωρίς όμως να γνωρίζουμε το μέγιστο ποσό που εγκρίνεται, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρία PayPal θα βγάλει πολλά λεφτά από τις χρεώσεις στις μεταφορές ποσών. Το δοκιμάσαμε με επιτυχία και θα θέλαμε να μάθουμε αν το πετύχατε και εσείς, στα σχόλια παρακάτω.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.